24-02-15

Verslag Lokale Rit: Hamme Waasmunster

 

Verslag Lokale Rit: Hamme Waasmunster

 

 

Zondagmorgend, het zonnetje was van de partij dus was het al gezellig druk op de parking van Handy Home omstreeks 09u. Veel MTB’s, maar toch ook een 5-tal waaghalzen die de ijsplekken vanop hun koersfiets aandurfden. Zelfs een MTB’ende  koersfietser werd gespot!

 

 

Marathonrit vandaag, ideaal om de overgang naar het kilometervreten tijdens het zomerseizoen voor te bereiden. Met een schijnbeweging aan De Halve Maan dacht de Frank ons te kunnen afschudden en zo vroegtijdig Christianneke op te zoeken, maar zo snel laten wij ons niet vangen. Hier en daar toch wat verraderlijke plekjes, waar de zon niet geschenen had.

 

 

Het park van Bazel en omliggende wegels glinsterden in de eerste zonnestralen van de dag, en zonder enige problemen kwamen we aan de Mirabrug in Hamme. Het MTB-parcourske aldaar heeft al lang geen geheimen meer voor ons, en er werd al eens stevig doorgetrokken op de lange singletrack. Dat kost uiteraard krachten, en de koekjes, repen en drinkbussen kwamen tevoorschijn. Tijdens dit 2e ontbijt, werd er unaniem, en zonder de minste twijfel, gekozen om niet te splitsen en allemaal de extra lus te rijden. Dat de fysiek bij het merendeel van het peloton wel goed zat, bleek al snel toen er langsheen het pad naast de Oude Durme “aan den boom werd geschud.”

 

 

Iedereen goed warm gedraaid, en zodoende belandden we aan de eerste zware klim van de rit, na een goede 40km. De Romain kreeg vleugels en bleek over heel goede benen te beschikken, alsook de Nico die net terugkeerde uit de ziekenboeg. Na nog verscheidene buurtwegeltjes doemde de plaatselijke Bosberg voor ons op, die voor heel wat fysieke averij zorgde binnen onze groep. De kasseitjes en hoogtemeters kwamen er stevig inbijten, en iedereen was blij boven te zijn geraakt. Nadat we de koersfietsploeg te snel af waren op de DurmeDijk volgden nog enkele Tielrodense klimmetjes en de beentjes begonnen stilaan leeg te lopen bij iedereen. Christiannekes lokroep weerklonk luider dan ooit... Maar voor wat, hoort wat, en dus vlogen we (iets stroever dan gewoonlijk) met wind in de rug de Pismolenstraat omhoog.

 

 

In Cock aangekomen was het weer een gezellig weerzien met ploeg B (Raf V H, Rebecca, Sindy) ploeg C(hristianne), ploeg K(oersfiets), ploeg W(erner) en ploeg G(uido). De chipkes smaakten, en de Ice Tea’s, cola’s en waterkes des te meer. Een laatste blik op de kilo metriek leerde ons dat we er maar liefst 65km op hadden zitten, inclusief 250 hoogtemeters.

 

Sterk werk jongens, op naar de volgende!

20:19 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (1)

Commentaren

'T was te voelen!! Amaaai mn ..... benen!
Greetz

Gepost door: erick | 24-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.