17-02-15

Tomorrowlandrit

Zondagmorgen 09.00u…  acht dapperen (waar zaten die anderen allemaal?) genieten van een prille ochtendzon aan onze vaste vertrekplaats ‘ Handy Home’.

 

Twee winterbeesten eisen direkt al een hoofdrol op:

 

-          Tom VH die op de proppen komt met een spiksplinternieuwe  Bulls-MTB: luisterend naar de naam King Cobra (wat later nog gaat blijken)

-          Sam die de winterbeestenkledij al geruild heeft voor de zomertenue (korte broek en truitje met korte  mouwen): Chapeau hoor man!

 

We rijden via de ‘ vettige’ Scheldedijk richting Kallebeekveer. Daar worden we opgewacht door Raf, Sindy en Rebecca die ook een ritje uitgezet hebben richting de Schorre.

Het eerste deel worden we op sleeptouw genomen door de Wannes en Sam die ons op een vlotte manier richting ‘Uitdaging 1 ‘ brengen: De steile toegang tot ons eerste stukske fietsparadijs ‘TerHaegen’.

Uitdaging 1 levert 3 winnaars op: Sam, Wannes en Toon. Via ‘Alternatief 1’ geraaakt de rest ook ter plaatse en vervoegen onze winnaars voor een mooi stukje mtb-en tussen de vele vijvers. Prachtig stukje natuur hier met de talrijke vlotbollende wegels.

Daarna neemt de jonge garde ons verder op sleeptouw richting  de Schorre.

 

Daar wacht ons ‘Uitdaging 2’: Een steile afdaling richting Kuip… en met 8 winnaars tot gevolg. Ploeg 2 blijkt deze uitdaging ook al overleefd te hebben en samen rijden we richting Kuip al voor de volgende uitdaging.

 

‘ Uitdaging 3 ‘ is een steile klim die door iedereen niet even vlot verteerd wordt , maar toch raakt iedereen boven. Ook Rebecca, Sindy en leider Raf klaren dit huzarenstukje.

Wannes heeft nog energie ten over en klaar dit klusje zelfs nog een tweede keer. Knap hoor!

Sam neemt ons verder op sleeptouw voor een aantal leuke single tracks. De snelheid gaat de hoogte in en we razen als een sneltrein door het gevarieerde parcours.

 

Als afsluiter komt er toch nog een ‘Uitdaging 4’ : een steil bochtig en vettig stukje afdaling staat nog op het menu. Sam, Wannes, Toon … en King ‘Tom’ Cobra geven een staaltje weg van techniek, durf en fietsbeheersing.

Na al deze MTB – uitdagingen zetten we terug koers richting overzet Hemiksem.

Ploeg 2 blijkt nog aardig wat benzine in de tank te hebben want plots blijken ze terug aan ons wiel te kleven.

 

De laatste km richting boot komen we ook te weten waarom ons winterbeest Luc VV niet van de partij is.

Onze  brandweerman Luc staat daar opleiding te geven aan allemaal kleine ‘Luc’ brandweermannen.

Omdat we weten wat daar de gevolgen van kunnen zijn maken we dat we vlug terug voet aan wal zetten aan de ‘goeie’ kant van ’t water.

 

Fullspeed richting Cock waar het zonnetje er voor gezorgd heeft dat ook een deel zomerbeesten hun fiets terug gevonden hebben.

Onder leiding van ‘King’ Herman blijkt niet iedereen hun eerste kilometers goed verteerd te hebben.

Gelukkig zorgt het nodige vocht  voorzien door onze Pink Lady Kristianne voor de nodige heropleving van de afgepeigerde lichamen.

 

Wederom een schone (en een droge) rit achter de rug.

 

Een mtb-groet,

De Winterbeesten

Kurt

11:10 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.