02-02-15

Verslag TT Hoogstraten.

Verslag TT Hoogstraten.

 

 

Het winterseizoen begint stilaan op te schuiven, en het is dan ook geen verassing dat we ons ondertussen de nodige automatismen hebben toegeëigend. Voor het eerst vertrekken we stipt om klokslag 08u00, richting Hoogstraten. Nieuw en onbekend grondgebied voor de 8 dapperen die ,ondanks de talrijke feesten en fuiven in Groot-Kruibeke daags voordien, tijdig uit hun bed kwamen rollen.

 

 

Hier en daar wat kleine oogjes konden de pret niet drukken, en na een vlotte autorit stonden we al snel aan de start van het Klein Seminarie in Hoogstraten. We hadden de schoolbanken echter nog maar net verlaten of de Luc zijn zadel was al moegestreden. Metaalmoeheid? Een verdwaalde slijpschijf? Sabotage? Aan de Luc zijn athletische vormpeil kan het alleszins niet liggen besluiten we. Waar anderen de barre temperaturen in de winter proberen mijden door op de rollen te rijden, zet onze Luc sinds kort vol in op de evenwichtsbalk. Een olympische medaille kan enkel maar een kwestie van tijd meer zijn.

 

 

De vroege vlucht was ondertussen al vertrokken met de Wannes op kop, die Sam en Toon al snel op hun plaats wist te zetten. Dankzij een folieke van de plaatselijke parcoursbouwer en een inschattingsfout van de Wannes konden zij echter terug komen aansluiten net voor de  bevoorrading. Gewoontegetrouw kwam de volgende trein ons enkele minuten later vervoegen, zodat we quasi gelijkertijd konden aanschuiven aan het welgesmaakte buffet.

 

 

De Pascal besloot om de sprong naar de snellere groep te wagen, terwijl de Kurt samen met de Pat hun geluk besloten te beproeven in de Hoogstratense zuig/plakgrond. Met een gesterkt lichaam zetten we terug aan voor de resterende 20 km hard labeur. Nadat we nog een verdwaalde sneeuwbui over ons heen kregen, liepen de beentjes bij iedereen langzaam leeg en werd het uitkijken naar elk stukje asfalt om de zuigende zandgrond even te ontvluchten. Na nog een laatste krachttoer van de Wannes en de Sam werden de groepjes definitief ingedeeld, en per 2 bolden we de afspuitstand binnen.

 

 

Met propere fietsen reden we richting de kantine alwaar we opgewacht werden door Sindy, die de 30km voor haar rekening had genomen. Op het grote scherm konden we nog net het enige WK-goud meepikken voor de Belgen, onder het genot van een Tongerlo en/of Westmalle. Aldus waren de slechte omstandigheden en zware benen snel naar de achtergrond verdrongen, en konden we de terugweg terug aanvatten.

Tot volgende week!

19:20 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.