23-01-15

MTB brokkenrit 18/01/15

MTB brokkenrit 18/01/15

Dat er steeds wat gebeurt op zondagmorgend in ons  MTB midden was nu wel al geweten, maar….

 

ja, zondag is er toch het één en t’ander voorgevallen ! ( letterlijk lezen )

toch weer een 14 tal Mt bers die veel zin hadden in een ritje richting LO, in de hoop dat het daar iets droger zou liggen!

het zand aan het galgeweel deed Erick al aan de zomer denken, en ging zich al eens neerleggen !

een eind verder kwam de frank ons  op een bepaald moment tegemoet ” gelopen”, geloof het of niet…

hij was op zoek naar zijn ketting, die zijn gebeul meer dan beu was en verkoos zich in het gras te verstoppen.

maar de Frank zijn ogen zijn nog prima, ondanks  valpartijen in het verleden, en al vlug kwam hij precies met een slangetje terug gerend !

gelukkig zijn we beter in kettingbreuken herstellen dan bij ne platte een “bommeke” te gebruiken.

na de binnenschakels te ontdoen van de stukjes afgebroken buitenschakel, wordt er een slotje getoverd dat ons ketting terug compleet kan maken.

maar hiermee hebben we echt geen problemen meer, alle technici verzamelen  dan rond het slachtoffer !

binnen de 10 minuten wordt de ketting al terug op zijn  plaats gelegd !

sommigen zijn blij met de verplichte pauze, want ondanks de prima getrainde lichamen is het vooral in het eerste stuk vrij stevig geweest.

 

“Marc’s mountain” mocht natuurlijk niet ontbreken, en de jarige Kurt slaagt  op 49 jarige leeftijd voor de eerste keer de top te bereiken.

de vreugdekreten waren tot in t’stad te horen !

het moment van de dag moest eigenlijk nog komen!

onze Frank was wat aan het t’chillen en keek meer achterom naar zijn kozzen dan vooruit met als gevolg dat de borduur sterken was dan hijzelf.

overhellen naar links dacht hij, maar dit was juist wat de borduur wou, en Frankske lag plots 1,5 meter lager in een vrij diepe gracht.

Met zijn fluoriserende overschoentjes in de lucht en een natte broek ondertussen, kroop hij beteutert  omhoog.

Kenners dat we zijn, schatten we dit direct goed in , en kan en wordt er heel wat af gelachen!

 

ook de kozzen zelf slaagt erin een paar honderd meter zijn ketting kapot te trappen.

er wordt gevreesd dat er nu niemand het gepaste slotje bij heeft , maar dat is buiten onze brandweerboogschuttercourreurken Luc gerekend!

zelfs eentje voor ne 9 speed vindt hij terug diep in zijn rugzakje. oef !!!

als we terug goed op dreef zijn, slaan we naar links, iedereen denkt we gaan dan rechtendoor….maar niemand hoort onze kopman door de wind roepen “naar rechts”…..

met als gevolg dat ik ne serieuze noodstop moet doen om alsnog naar rechts te kunnen.

den Tom is nochtans ne spectaculaire artiest op zijn bike maar kan hier niets op verzinnen en komt pijnlijk ten val!

zoals daarnet al aangehaald schatten we de situatie meestal goed in, ook deze keer…..muisstil blijft iedereen staan….sterke Tom roept het uit van de pijn!

na enkele” kleine” vloekjes komt alles weer op zijn plooi en kunnen we verder.

op de terugweg van LO ligt Marleen van pappes steeds op onze weg, waar we helemaal terug kunnen opknappen na het nuttigen van spijs en drank, waarvoor dank aan de Kurt die blijft verjaren !

wegens aangename familiale verplichtingen verliet ik iets vroeger dan normaal de toffe bende….

 

winterbeestengroetjes !

 

pat

17:21 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)

13-01-15

PUTTE

Verslag TT: Putte

 

 

Zondagmorgend, het schemerlicht slaapt eigenlijk nog, dus in het donker rijdt de parking van den Handy weer vol. Met de auto dit keer, aangezien we onze kleuren verdedigen op onbekend terrein. Met ze’n 10, euhm 9.5 met de Kenny bijgerekend, worden de gps’en ingesteld en zetten we aan richting Putte. Op het nippertje wordt een misverstand rechtgezet, want onze wintervoorzitter was ei zo na op weg naar Belgisch Putte, nabij Lier. Met enig geluk vertrok dus de karavaan richting Nederland, alwaar de Adrie Van Der Poel Classic het decor zou vormen voor onze rit.

 

Na omstreeks 9u vlotjes te zijn ingeschreven werden de gelederen snel gesloten, en trok het grijs/zwart/witte schip zich op gang, met aan het roer de Kurt. Na een eerste passage over de Kalmthoutste heide kwam de ware aard van het parcours boven, en werden de eerste gaten geslagen op de slingerende singletracks met korte venijnige klimmetjes en spannende afdalingen. De techniekers/acrobaten onder ons konden zich eens goed uitleven en aan een stevig tempo schoven de eerste 20 kilometers onder onze noppenbanden door. Kurkdroog kon je het niet noemen, maar na de regenval van afgelopen week was dit ongetwijfeld de mooiste en best berijdbare plaats om de mtb buiten te laten in onze verdronken contreien.

 

Een bordje met “SOEP” luidde de bevoorrading in, en kwamen de meeste groepjes terug samen. Nadat den Bompat op zijn vingers getikt werd omdat hij nogal gulzig op het aanwezige lekkers vloog, werden er nog enkele transfers gemaakt tussen de snelle en de minder snelle groep. Met een gesterkt lichaam, waren de overige heuveltjes en andere obstakels klein bier. Dat laatste hadden we overigens wel verdiend, nadat we na 43/45/48km het  bord finish passeerde. De fietskes werden nog afgespoten, en daarna ging het de gezellige kantine in voor een welverdiende trappist. Want dat is goed tegen de krampen, dat weet iedereen!;)

 

Na verloop van tijd begon er toch iets te knagen… Den ene stak het op een hongerke, den andere op een dorstje, maar uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het Christianneke was die voor een gemis zorgde. De Luc probeerde zijn aandacht af te leiden met enkele proper uitgestalde koersfietskes, en ambieert blijkbaar nog een carriere als tijdrijder, onzen “Panzerwagen”! :)

 

Bij aankomst aan het sfeercafe, waren onze stoelen en barkrukken al voorverwarmd door den Tom, de Frank en de Raf. Christianneke zorgde weer voor voldoende drank en spijzen om te bekomen van den Adrie Van Der Poel Classic, waarvoor dank!

Zondag rijden we weer gewoon thuis, tot dan!

16:26 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)