12-11-14

Linkeroever en Mario Lardon Classic

Dubbelverslag Linkeroever + Mario Lardon Classic:

De parking is weeral goed volgereden en voor het eerst kleurt het peloton meer grijs dan wit, met uitzondering van een paar hete beren. Enkele “nieuwe” gezichten staan te blinken in het herfstzonnetje. Met +15 man trekken we ons op gang om al direct het veld in te duiken.

De Chris zit blijkbaar in de form van zijn leven, maar zijn ketting vindt ...al dat geweld minder leuk en besluit er al snel de brui aan te geven. Niet getreurd, ‘trugzakske ging voor den eerste keer open en mits enig kunst en vliegwerk konden we onze weg vervolgen.
Iets verder kwamen de eerste hoogtemeters er al aan, die door iedereen (al dan niet vlotjes ) verteerd worden.

Een korte passage door het Kortbroek en de trappen van de Scheldedijk vormt de volgende hindernis. Den Toon heeft liever dat ze hem met rust laten tijdens het fietsen, en projecteert zijne GSM dan maar de struiken in.

Zonder verdere ongelukken zetten we koers richting Blokkersdijk, aka ’t Janettebos. Toeval of niet, net daar raakt Luc het spoor bijster… Gelukkig zien we hem nog net tussen het Linkeroeverse groen verdwijnen, en… terug tevoorschijn komen. Wie dacht dat de Luc er doorzat was verkeerd, tot 2 maal toe wist hij de plaatselijke dijk te bedwingen.

Na de lokale duin te hebben overwonnen, scheuren we van de viaduct naast het Vlietbos, alwaar de Kenny om een of andere reden op zijnen band gaat zitten. De Pascal denkt er het zijne van en besluit het peloton te laten uitblazen met ne leegloper. (Den 1e vant seizoen!) 2e keer ‘trugzakske open, bommeke erop en psssjjt, voor we het goed en wel beseffen zitten we al in Roos Pap, alwaar Marleen en de Chris koffiekoeken voorzien hebben.

Hier ontmoetten we ook ploeg 2 die vandaag met maar liefst 5 man waren. Gezellig boeltje daar op de Sterhoek!

Van de koffiekoeken gaan we naadloos over naar de smoutebollen. Want amper 2 dagen na de zondagrit is het al tijd om de Mario zijne verjaardag traditioneel te gaan vieren. Veel “Vrienden Van De Mario” aan den Handy Home, waarvan het merendeel toch de tijd heeft gevonden om zijne bike op te blinken. Alweer een mix van “nieuwe” gezichten en oude getrouwen slingert zich op weg richting de Haasdonkse Bossen via enkele trage en enkele snelle wegen/dreven/wegels…

Waar we ’s zondags de Luc nog kwijtspeelden in ‘t janettenbos, hadden vandaag de Wim en voorzitter Raf nen tête-a-tête in de Pussycat. Na dit kort intermezzo konden we onze weg vervolgen.

De Kenny was nog nooit in De Bossen geweest, en het ontbrak hem dus aan degelijke parcourskennis. Dat dit echter belangrijk is staat als een paal boven water, zo mocht ook de Kenny aan den lijve ondervinden. Na enkele mooie duikvluchten, schuivers, bijna-accidenten en botsingen keren we terug huiswaarts langs de vele wandelwegen die Temse rijk is…

De Mario racet er nog vandoor om de poortjes open te houden, terwijl de Frank hem bijna de kant inrijdt bij wijze van dank. Na nog een laatste zwaar stuk werd de finale cartouche van de dag afgeschoten in de Pismolenstraat, waar de Wannes en de Sven er al vroeg vandoor vlogen om niet meer bijgehaald te worden…

Onzen thuis is waar Christianneke en Sylvia staan, dus was het weer gezellig vertoeven in Cafe De Halve Maan, waar Greta de plak zwaaide in de keuken. Talloze overheerlijke smoutebollen werden naar binnen gewerkt, en doorgespoeld met een frisse pint…

Het befaamde Blue Boys Catering Team draait overuren, met de zondagse koffiekoeken en met de smoutebollen, waarvoor onze oprechte dank!

Tot van’t weekend in Mol WinterBeestjes!

15:22 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.