27-08-14

Verslag rit naar Paal dd 10 Augustus 2014

“Gele koorts”

 .... EEN PITTIG VERSLAG VAN HERMAN over een dubieuze rit op 10 Augustus.

(er loopt blijkbaar een aanvraag bij het bestuur om deze rit te neutraliseren Lachen... - wordt vervolgd)

 

 

......

Niet uit het lood geslagen door de sombere weersvoorspellingen van  zaterdag en in de vaste overtuiging een droge en zelfs nu en dan zonnige voormiddagdag tegemoet te zien trok ik naar Handyhome onze wekelijkse  verzamelplaats, waar Marcel al volop de aanwezigheden aan ’t noteren was. Weer een  jobken bij voor onzen “driver” die voor de rest van de dag overigens “werkloos” mocht volgen.

Velen hadden op zaterdagavond blijkbaar een zware sociale agenda. Gevolg:  heel wat afwezigen met … sensatie oa de 2 eersten in het klassement ontbraken op het appel. Gunther werd plots overvallen door een acute opstoot van geelzucht. Ondergetekende werd bovendien gebombardeerd tot routeplanner met dienst want ook Duvelken en zijn eerste vervanger Rudy (snijverwonding op een gevoelige plaats) ontbraken. Na wat discussie over de afstand, voor sommigen mocht het ietsje meer vandaag, besliste Kurt om al vroegtijdig huiswaarts  te keren, spijtig.

 

Met Gunther aan het commando ging het via Melsele, Verrebroek en Doel naar Emmadorp.

Kommerloos trappen was het op de gekende Nederlandse (fiets)wegen, wind in de rug,  langs de uitgestrekte graan-, mais- en uienvelden van dit oh zo mooie polderlandschap. Nog niet ver genoeg werd er geoordeeld en er was bovendien nood aan vrij stuk: tijd voor de echte coureurs om der een lap op te geven tot in Paal.

Vandaar uit terug richting Grauw, Meerdonk en Kieldrecht.  Maw tegenwind… een in uitstekende conditie verkerende Andy toonde zich bereid om de schrijver dezes uit de wind te zetten. De terugrit verliep zoals steeds in volle concentratie. Het was opmerkelijk dat er toch nog aan een stevig tempo werd gereden en dat het bijgevolg stilletjes was tijdens het pedaleren.

Vanuit Kieldrecht richting Doel om in de buurt van de 85 km te geraken. ( objectief geel )

Een toerke in Doel zelf zat er echter niet in want het dorp was volledig afgesloten omwille van de  40e Scheldewijding en de Doelse Feesten. De organisatoren willen hiermee aantonen dat Doel en de polders voor de ruime regio en de haven nog altijd een enorm potentieel bieden en dat dit dorp, ondanks alle doemscenario's, aan de rand van de haven nog steeds een toekomst heeft.

Dan maar verder door het “Deurganckdok” met zicht op de grootse sluis ter wereld in aanbouw.Het weer bleef mee zitten,want de donkere wolken bij de start kregen geen vervolg, zodat we helemaal droog bleven rijden.

Nog een ommetje langs de botermelkstraat  in Haasdonk en met exact  85 km op den teller eindigen we in het sfeercafé. Hier  werden wij opgewacht door kersvers opa Raf die der bovenop ook nog jarig was ook. Met de verjaardagswensen van Christianneke, vandaag weer in een opvallend zomerse outfit, zat die op het terras duidelijk te genieten van zijn groen pintje.

De sfeer was dus weer opperbest op den terras onder den Hoegaerden parasol, voor één keer omgedoopt tot  paraplu. Want de aangekondigde regenbuien meldden zich al voorzichtig aan.

En de gele koorts bereikt pas nu zijn hoogtepunt : Raf & Gunther met gelijke punten en evenveel kilometers op één. Luc & Werner op vinkenslag om de leidersplaats over te nemen mocht beide heren op een zaterdag toch nog eens een sociale activiteit plannen, wat hen kennende zeker tot de mogelijkheden behoort.

Laat ons afspreken voor de rest van het seizoen: nog van dat!

 

 

 

00:36 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2014 | Commentaren (2)