02-05-14

DUBBEL verslag Superklassieker Roubaix dd 01-05-2014

Voor deze mooie rit, zijn 2 auteurs in de pen gekropen. Wannes (groep 1) in een bondige notedop en Pascal (groep 2) met een gekruid verslag geven elk hun blik op de feiten van de Superklassieker naar Roubaix....

 

Verslag WANNES superklassieker 1 mei 2014

Superklassieker in een notedop: wetende dat…

 • ·       Waren van de partij: groep 1: Raf DC, Luc DW, Gunther VM, Jeroen Bos, Christof DB, Mario Lardon, Rudy Segers en Wannes
 • Groep 2: Luc B, Pascal M, Werner B, Frank M
 • ·       Dat de Christof de pechvogel van de dag was met 3x plat
 • ·       Dat de Werner een goed evenwicht heeft en eens moet nadenken over een carrière bij de winterbeesten
 • ·       Dat de Raf weer niet te houden was en op een wolk zit
 • ·       Dat groep  1 op groep 2 moest wachten of was het nu omgekeerd…
 • ·       Dat de Fransen geen kasseien kunnen leggen
 • ·       Dat we juist op tijd binnen waren en zo gespaard bleven van een fikse bui
 • ·       Dat ge van sportdrank al eens een krampke kunt krijgen
 • ·       Dat de afwezigen weer eens ongelijk hadden
 • ·       Dat afdalingen in de mist al eens gevaarlijk kunnen zijn
 • ·       Dat 6u toch wel verdomd vroeg is
 • ·       Dat er stevig werd doorgereden met een gemiddelde van bijna 29
 • ·       Dat de voorzitter een tacticus is
 • ·       Dat er 135 km op den teller stond
 • ·       Dat de superklassieker eigenlijk nie zoveel verschilt met de kruibeekse pijl
 • ·       Dat het allemaal tussen de oren zit
 • ·       Dat groep 2 op de knieën is moeten gaan voor groep 1
 • ·       Dat er werd nagekaart bij roospap
 • ·       Dat de superklassieker een vaste waarde aan het worden is op de kalender
 • ·       Dat het de zondag om 8u30 is voor een ritje naar de Klinge van den Tom M
 •  
 •  
 •  
 • Dat de Wannes het gezegd heeft…

 

 

Verslag PASCAL superklassieker 1 mei 2014

De weermannen en -vrouwen hadden vanalles voorspeld: droog met opklaringen, buien vanaf Frankrijk, hevig onweer, zonnig. Wat zou het worden? In alle geval, 1 ding hadden ze alvast juist: 's Morgens zou er mist hangen en die was er ook. En in die mist stonden we dan met 4 man aan de carrosserie Janssens. Hadden we toch beter de grote toer gekozen? Die mannen waren al om 6u vertrokken. Of zouden we straks kloddernat thuis komen? Nobody knows.
 
Wij dus met ons groepje van 4 op pad: Frank, Werner, Luc B en mezelf. We lieten Oudenaarde achter ons en gingen direkt de grote baan op, naar Ruien. De pijltjes leidden de anderen wel naar de Koppenberg, Hottond, en de Patersberg, maar dat was voor ploeg 1.
 
De Kluisberg was de eerste voor ons, langs fietsenzaak Jowan en dan de steile kant omhoog (waar we omlaag zijn gekomen met de E3-prijs). Mooi asfaltje, maar toch o-zo-steil. Gelukkig duurt het niet lang, en boven waren we al goed opgewarmd, de mouwtjes konden naar beneden.
 
Langs de andere kant van de Kluis ben je al direkt bij onze Franssprekende broeders en zo ging het langs gezellige wegen, lichtjes op en af, richting Frankrijk.  Ondertussen kwam het zonnetje steeds meer en meer de mist wegduwen. Zalig fietsweer.
 
Niet ver van Doornik ligt nog een ferme bult, de Mont Saint Aubert. Een toch wel lange beklimming, niet al te steil, maar toch kom je na een tijdje op 150m, op een charmant plaatsje met Kerkje, pelgrimsweg en vooral: bevoorrading. Niet dat we al zo scheel van de honger waren, we hadden namelijk nog maar 32km op de teller, maar we wilden vooral eens weten waar ploeg 1 al zou zijn. Onze voorzitter had al een berichtje gestuurd: Checkpoint 1: St Aubert, 9.36u, 49km. Wij waren er een half uurtje later, snel wat gegeten en gedronken en vooruit met de geit, misschien kunnen we elkaar nog treffen in Roubaix.
 
We kunnen al gauw aansluiten bij een groepje "cafe Rita", die zo juist onze snelheid rijdt, perfekt, tot ik mijn ketting er af schakel. Dorie, wat gepruts om de ketting van achter dat pinnetje te krijgen van het groot tandwiel langs voor. Enfin, ons "cafe Rita" was weg. Maar niet getreurd, daar komen enkele mannen aan 35km/h ons voorbij. We besluiten die te volgen, en het gaat goed, de beentjes komen los. We amuseren ons, ik trek ook even kop en de kilometers vliegen voorbij. Al gauw hebben we ons "cafe Rita" weer bijgebeend. We gaan ze zelfs voorbij, tot we een bocht naar rechts inslaan en daar staan wat pummels temidden de weg. We roepen en beseffen opeens dat we op de beroemde kassei zitten. Die kerels waren rustig foto's aan het nemen. Onze sneltreingroep valt uit elkaar, het is ieder voor zich, bonken over die verschrikkelijke boereweg. Je stuur langs boven, aan de remmen of langs onder vast pakken, het maakt allemaal niet uit, het blijft evenveel daveren en afzien.
En dat blijft maar duren, die Carrefour de l'Arbre, er komt geen einde aan, of toch? Daar staat een televisie ploeg, ja, die staan aan het einde, we hebben de eerste rotstrook overwonnen.
 
Efkens de asfaltbaan oversteken, en daar komt de volgende: Gruson. Waar zijn we toch aan begonnen? Moet dit echt? Daar is een koersfiets toch niet voor gemaakt? Zie die mannen met de mountainbike ons voorbij wiegen, met hun geveerde voorvork. (maar later op de asfalt konden wij hen weer voorbij zoeven). Hee, wat zien we daar? Die zwart/witte kledij daar langs de kant. Dat zijn er precies van ons.
Inderdaad, de Chrostief stond daar zijn band voor de tweede keer op te pompen, met Mario en Bos Blue Boy (BBB). En even later - na de kassei - werden we allemaal herenigd. Met zijn 12-en waren we nu. Leuk om weer bij elkaar te zijn, en ploeg 1 was ook content dat ze weer verder konden, want al dat wachten met die platte banden..
 
Gezamelijk gingen we over nog een kasseistrook, "Hem", de 1 al vlotter dan de ander, Wannes die er gewoontegetrouw over vliegt, Raf die zich niet wil laten doen, en wij, die ons best doen, maar toch na genoeg gedaverd te hebben, kiezen voor het grindpad er juist naast.
 
En stilaan arriveerden we zo in Roubaix. Vele stalletjes langs de straat, waar men "Muguet-bloemen" verkoopt, zoals de traditie het wil op 1 mei. Vele rode lichten ook, het zal je maar overkomen, dat je zoals Terpstra weg sprint en voor het rood licht komt te staan. En dan, om kippevel te krijgen, de scherpe bocht naar rechts en je komt de piste op, de zon schijnt, je rijdt gewoonweg op de beroemde wielerpiste van Roubaix!
 
Nu moesten we nog terug naar Oudenaarde. Eerst nog langs gewone wegen, en dan langs de Schelde, die hier toch heel wat idylischer is dan bij ons. Een kronkelende rivier van amper 20m breed, in een groen landschap omzoomd door een bomenrij, met een mooi jaagpad, waar de Raf natuurlijk niet meer te houden was. Geleidelijk steeg de snelheid naar 38km/h. En dat hielden we zo tientallen kilometer vol. De kopman naast de Raf werd regelmatig gewisseld, tot er een steen op de weg lag. Werner met de handen losjes op het stuur, ging er keihard op, erover, wat zwalpen, maar kon toch gelukkig zijn fiets recht houden.
Enkel zijn band had het niet overleefd.
Even later was Chrostief weer aan de beurt. Weer plat, hij zat al lang door zijn banden heen, maar we zijn er om te helpen. En Luc DW heeft zowaar een bommetje om de band eens deftig op te blazen, dat we niet een 5de keer moeten stoppen.
 
Weldra duikt de elektriciteitscentrale van Ruien weer op, zo komen we in Berchem, en daar zouden we rustig (enfin, aan een slordige 40 per uur) verder kunnen rijden langs de Schelde tot in Oudenaarde, maar de organisatie heeft er anders over gedacht: We worden nog even getrakteerd op een lange kasseistrook, enkele hellingen en ondertussen komen er toch donkere wolken. De weg ligt ook al nat, hier is regen gepasseerd. Maar we halen het, net als we de tent bij de aankomst binnen zijn, begint het te gieten.
 
Wat een prachtige tocht, zijn naam als SuperKlassieker waardig. We drinken er dan ook enkele bruine Klassiekers op! Santé.
 
 
 

 

07:41 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2014 | Commentaren (4)

Commentaren

INDERDAAD!!!!Wat een prachtige rit,mooi weer,mooie wegen,slechte kasseien,goede sfeer,blij dat ik er bij was,en goede verslaggevers

gr
Luc

Gepost door: luc blommaert | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

Zowel verslagen als commentaar zijn allesomvattend en subliem verwoord.
Der Übermensch met roze bril en op roze wolk en waarbij alles tussen de oren schijnt te zitten zag dat het goed was en vuurde zijn troepen aan. Sterk staaltje! Bedankt aan alle(ook groep 2!) deelnemers om er een prachtige en fijne dag van te hebben gemaakt! Een klassieker die jaarlijks op de kalender mag!

Sportieve groeten en tot zondag!

Gunther VM.

Gepost door: Gunther | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

Twas een neig plezant dagje. Sjanske ghad met ht weer minder sjans mee mn bande maar dat hoort er ook bij natuurlijk. Merci aan alle man dat mee reed en het nakaarte bij roospap was ook leutig up naar zondag maar vooral ulle bande goe oppompe. Seeya till sunday grtzzz bbckes

Gepost door: krostief | 02-05-14

Reageren op dit commentaar

Puike verslagen van beide heren, en terecht , die die er niet bij waren hebben zeker iets gemist . ook mijn dank aan groep 1 voor ons op sleeptouw te nemen , en zeker aan mijn collegas van groep 2 voor de teamspirit (1,5h later vertrokken en maar 15km minder op de teller) Ik zal er volgend jaar weer zeker bijzijn

Gepost door: Frank | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.