28-04-14

Zondagrit Zondagsrijders dd 27-04-2014

... Commentaar vanuit de volgwagen bij Marcel :

 

 

Aan de parking van Handy Home staan een paar man te wachten, waaronder ook Marcel in zijn karreke. Ik ga naast Marcel zitten en neem pen en papier… Luc noteert wie aanwezig is en Andre heeft zich opgeofferd om kaartjes te verzamelen !

‘s morgens om 8.30u zouden we vertrekken aan HANDY HOME in Kruibeke. Maar de papa van Ziko en de papa van Joran zijn te laat, dus vertekken we om 8.35u.

Iedereen is nog moe en we vertrekken met 25 man en al direct 2 kopmannen : Raf De Cock en Sven van Wauwe. Ook Mario Lardon is in supervorm want hij heeft een nieuwe fiets ! Wie gaat die man nog kunnen volgen …. Gunther, Alain en Marc zijn onze voorbodes en trekken alleen naar Melsele voor de registratie.

We rijden voorbij 2 mooie paarden en nu rijden we over de viaduct en een grote serre richting start van de koers. Iedereen wordt in Melsele ingeschreven voor de tocht. Een schoon parcours over de banen van de Hollandse Polders. Het is niet moeilijk want we moeten gewoon de gele pijlen volgen. Vele andere groepen lijken hier een probleem mee te hebben, want onderweg blijkt er zowaar een wielertoeristenfile omdat 3 groepen te ver waren en moesten terugkeren. Het peleton was nu wel bijna 300 renners dik !! Jaja – stresserend voor in de volgwagen – zelfs met 2 man …

Na 40 km rijden in Belgie en Nederland komen we aan de bevoorrading. Deze keer geen zure brak maar een zoete sportdrank met een lekkere koek…  We nemen er een pauze en gaan even aan de beek staan (jongens he !) en blijkt dat Werner Bolsens een beetje ziek is, maar het is niet erg want hij rijdt nog verder mee. In de volgwagen is er trouwens geen plaats vandaag J. We maken vaart naar cafe de Halve Maan. De kopmannen (Gunther, Mario, Sven, Frank, Alain en Sam) hebben het zwaar op de terugweg want er is veel wind ! Het wordt wel mooi weer en de jasjes worden in de volgwagen gesmeten aan de lopende band. Achteraan in het peleton zitten de goeie coureurs vandaag : Steven en Wannes zoeken graag de wind op en rijden een lichte vitesse als training op de koersen die nog komen moeten. Romain zorgt ervoor dat de schapen bij de kudde blijven. Onderweg maken we kennis met een echte struisvogel – een groot beest ! We rijden tenslotte nog voorbij 2 kleine ponytjes en onderweg staat er ook een koersfiets te koop voor 450 Euro …

Bij Christianneke volgt er nog een lekkere verrassing. Franky van t cafe (met sikbaardje) trakteert ons op patat in de schil, met groentenmengeling en schaap ter gelegenheid van zijn jubileum - bedankt man !

Een leuke rit in de volgwagen, maar jammer geen platte banden : mijn papa had me immers 5 Euro beloofd voor elk wiel dat ik help versteken …

 

Hopelijk volgende keer een betere opbrengst !

 

Groeten,

Senne

 

 

13:15 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2014 | Commentaren (3)

Commentaren

Ja Senne,

Wat een knap verslag man! Ik denk eerlijk gezegd dat er een groot schrijverstalent in u verborgen zit. Knap gedaan kerel en jij mag zeker en vast nog eens vanuit de volgwagen je scherpe arendsogen en mooie pen gebruiken!

Groeten en tot de volgende.

Gunther VM.

Gepost door: Gunther | 29-04-14

Reageren op dit commentaar

Heel leuk verslag, Senne.

Dat wordt later nog een moeilijke keuze:
- mee fietsen met de Blue Boys,
- of misschien zelf met de volgwagen rijden?

Groetjes,
Pascal.

Gepost door: Pascal | 01-05-14

Reageren op dit commentaar

Ja Senne , gij wordt nog straffer dan u vader , zo kunnen schrijven en dan nog kunnen volgen op 4 wielen en da op die leeftijd . proficiat!!!!

Gepost door: Frank | 03-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.