24-03-14

23-03-2014 Rit over de brug van Temse in omgekeerde richting ...

Zondagochtend - een pakje frisser dan de voorbije dagen en met voorspelling op wisselvallig weer, noteren we een paar afhakers aan den Handy Home. Ondanks de gure omstandigheden toch nog 22 Man op het appel - weliswaar goed ingeduffeld, klaar voor de briefing van Raf VH voor de klassieke 2e rit op de BBC kalender. Het beloofd een rit te worden met alle ingredienten van een klassieke rit, behalve platte banden ...

Van bij de start, worden de jonge snaken gedwongen om te werken voor hun meesters. Sam en Bossie zeuren niet en nemen gezwind de kop, beukend tegen de wind tot voorbij Haasdonk. Aan de Bank gearriveerd vind Raf het tijd om de 1e tussenstop in te lassen en de regenvestjes uit te doen. Iedereen snel naar Marcel die zijnen boetiek aan regenjasjes ziet groeien en dan terug op de fiets richting Hamme, Zogge en nog veel meer. 

Ondertussen wordt het peleton op de hoogte gebracht van een ongeluk dat zich eerder op de dag had voorgedaan. Sven bleek de start van de rit gemist te hebben niet omdat hij niet wakker was, wel omdat hij bij vertrek - op slechts 100m van zijn deur - gebotst is op een andere fietser die hem de weg op het fietspad kruiste. 2 onfortuinlijke slachtoffers tot gevolg en oplapwerk in de kliniek bleek onvermijdelijk. We wensen beiden een heel spoedig herstel toe !!! De Sven is nen harden beer en ondanks zijn verwondingen (oog / heup) was hij bij het ter perse gaan van dit bericht al hoopvol over deelname aan E3 in Harelbeke... Jaja Flandriens worden enkel met de hand gemaakt !

Ondertussen zat het BBC peleton, nog steeds onder impuls van Bossie en Sam reeds in Opdorp. Feee(trema !)rieke beelden aldaar op het dorpsplein waar de Paasbloemen reeds weelderig bloeiden en de kabouters en eendenbeeldjes de overige kale plekken sierden. Nadien ging het berg af ... Met mij althans. Bij een versnelling van achter naar voor van het peleton om de baan te gaan afzetten, krakte mij trapas af... Sjakos op de ... maar gelukkig niet tegen de vlakte. Boeltje inladen bij Marcel en gezwind verder naar Velodroom waar we met OPEN DEUR werden ontvangen en getrakteerd  op enkele frisse pintjes.

Daarna met gezwinde tred naar de Halve Maan. Net op tijd vooraleer een goeie regenbui de droge voormiddag nat maakte. Bovendien stond ons nog een traktatie te wachten in de Halve Maan : Krist'l en Rebecca hadden goed hun best gedaan om ons te verwennen met broodjes.We smulden ons buikje rond.. LEKKER !!

Nen dikke merci, Raf, Krist'l en Co

Tot volgend jaar :))

Groetjes :

Raf

06:03 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2014 | Commentaren (10)

Commentaren

Zondag een ritje in mijn habitat waar ik in mijn jeugd altijd gefietst heb. Ik ga dan ook al van de zaterdag naar mijn familie daar. Ik zie jullie de zondagmorgen in Harelbeke rond 8u30 om aan te sluiten bij de groep van de 80km.
Tot dan,
Pascal.

Gepost door: Pascal | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

twee Raffen in de hoofdrol...

den ene " trapt het af" goe halverwege en kruipt bij de Marcel

en eentje trakeert ons, buiten een mooie rit, op smakelijke broodjes
Merci raf t'was weeral de moeite....

Gepost door: patje | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

Ik gaan mee met den toer vn 133km . Isser erges ng plaats zoniet ik kn zelf ook rijden grtzzz krostief

Gepost door: krostief | 25-03-14

Reageren op dit commentaar

Ik doe de 85, normaal zou ik met Peter Maes mee kunnen,maar dat is nog niet concreet afgesproken.

Als hij niet mee zou gaan,hoop ik nog op een plaatsje bij iemand voor mijn fiets en ik.

grts Davy

Gepost door: Davy vergauwen | 26-03-14

Reageren op dit commentaar

Ik ga de 133km doen, is er nog ergens plaats voor mij en mijn fiets?
Laat maar weten...

Gr Wannes

Gepost door: Wannes | 26-03-14

Reageren op dit commentaar

Gegroet,

Ik ga de 80km meedoen. Is er nog ergens plaats voor mij en mijne velo?
Laat maar iets weten!

Grtz, Bossie

Gepost door: Bossie | 26-03-14

Reageren op dit commentaar

Hey Mannen

Ik heb zaterdagavond een familie feetje. Daardoor zal ik waarschijnlijk zondag morgen niet op post zijn ( dit met veel spijt in het hart ). Daarnaast gaat het uur ook nog verzet worden . Mocht ik toch nog op tijd uit mijn bedje geraken zal ikzelf wel met de auto rijden.

Andy Vermincksel.

Gepost door: andy | 27-03-14

Reageren op dit commentaar

Merci raf voor de geslaagde rit en bedankt voor de tractatie.
net nog even de weerberichten bekeken voor zondag, ziet er fantastisch uit om 5uur te genieten op de fiets.sta om 6uur aan carroserie janssens, eventueel nog 2 extra fietsen !!

Gepost door: ldw | 27-03-14

Reageren op dit commentaar

Mannen, het is nog niet 100 procent zeker of ik mee kan, dus je moet voor mijn vervoer geen rekening houden.

Als ik wel mee kan (hopelijk), ga ik proberen voor mijn eigen vervoer te zorgen.

grts Davy

Gepost door: Davy Vergauwen | 29-03-14

Reageren op dit commentaar

Guido , Erick , Werner ,Bossie en ik gaan de 80 km doen we hebben voor onszelf en voor de fietsen vervoer komen wel tegen 7h30 naar de Carroserie

Gepost door: frank | 29-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.