17-03-14

16-03-2014 : SUCH A PERFECT DAY ...

 

Such a perfect day, start cycling in the sun. First ne koffie and a koeksken to…. had de openingszin kunnen zijn van een liedje van Lou Reed. Wat het zeker en vast wel was, was de openingsrit van het nieuwe 2014 Blue Boys Cycling Team seizoen!

Met dik boven de 40 !!! (meestal ouwe getrouwe en ook enkele nieuwe gezichten …WELKOM mannen!) tekenden we present omstreeks 08h30 op de voorparking van de in opbouw zijnde Handy Home infrastructuur. Leuke en bereidwillige hostessen zorgden voor lekkere koffie en lekkere koeken.

Onze voorzitter Raf plasseerde op uitgebalanceerde wijze een woordje uitleg over het verloop van het komende seizoen en gaf enkele toelichtingen bij de nieuwe en tussentijdse verkiezen van de YM 2014.

Na het bewonderen van de nieuwe fietsen van de collega’s en hier en daar wat te hebben bijgepraat met lang-geleden-gezien vrienden én het nemen van de obligatoire groeps-foto’s, trok het peloton zich op gang voor een gezapige 64 kilometer lange “intro”-rit.

Via de door ons goed gekende en mooie “in Vlaamse Velden” wegen bewoog zich de sierlijke en lange sliert van renners door a.o. Kruibeke, Melsele, Bazel, Haasdonk, Beveren en St-Niklaas.

Ondanks het  zachte weer blies er wel een stevig –op onze neus- briesje en dat mochten de (nog niet volledig in vorm zijnde) koptrekkers van dienst aan den lijve ondervinden. Ook de baankapiteins moesten al meteen een extra tandje bijsteken om telkens de afstand tussen de volgwagen van Marcel en de kop van het peloton te overbruggen. Zoals altijd deden zij dat weer perfect en zorgden voor een veilige doortocht op gevaarlijke oversteekpunten.

Zonder enig oponthoud (omwille van platte tubes en/of valpartijen) bereikten we omstreeks 11h30 onze thuishaven, Sfeercafé de Halve Maan, alwaar ons Christianneke en Sylvia ons verwenden, op het te kleine terras, met lekkere boterhammen en, voor sommigen althans, met ne lekkere Cava! De meer gematigden begonnen met nen Ice Tea of ne Cola en schakelden nadien over op een iets geestrijker drankje ..

De kop is eraf en het beloofd weeral een spetterend en spannend seizoen te worden vol met mooie fietstochten en dito activiteiten en ondanks een gepland weekend met vrienden geeft ondergetekende graag (speciaal) present op de rit “Over de brug van Temse” van volgende zondag!

Met sportieve groet,

 

Gunther VM.

 

 

15:22 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2014 | Commentaren (1)

Commentaren

Prachtige start,toffe rit met heel die bende en wat een openingsverslag!

Gepost door: ldw | 19-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.