13-01-14

Verslag Rit naar Linkeroever - 12 Jan 2014

... Door KurtBeste winterbeesten,

 

De parking van ‘Handy home’ wordt stilaan te klein met twintig zondagsrijders. Best met al die verbouwingen de parking ook maar wat uitbreiden…

·         Ploeg A: op post met 15 bikers

·         Ploeg R(af): op post met 5 bik(st)ers

Gelukkig is er nog een vliegende ploeg (Marc en Romain) die gekozen hebben voor de Grote Prijs Adrie van der Poel in Kalmthout.

 

Het startsein is nog niet gegeven of onze eerste platte is al een feit. Franky B is het slachtoffer en direct worden de handen uit de mouwen gestoken om dit euvel te verhelpen.

Een beetje later dan gepland wordt dan toch het startschot gegeven richting Linkeroever.

Pech blijft ons echter achtervolgen want na een kleine doortocht door het Kortbroek staat onze Franky al terug met ne platte. Iedereen aan de kant maar Franky kiest ervoor om terug naar huis te fietsen en om met zijn koerspaard maar een ritje te gaan maken.

Onze tweede start lijkt dan toch de goeie te zijn en er wordt tegen een stevig tempo richting Galgenweel gefietst. Na het eerste stukje onverhard terrein is het onze Sam die op een lekker drassig stukje tegen de vlakte gaat. Hij zal niet de laatste zijn…

Deze rit  brengt ons weer op bosrijk terrein met lekker lopende ondergrond, leuke single-tracks en af en toe een stevige helling waar sommigen onder ons er graag even gaan bij liggen.

Onder een stralend zonnetje vervolgen we ons variërend parcours. Een korte bocht naar links wordt onze Luc vV echter fataal… kop-staart aanrijding met den Bos en een smak tegen de grond. Buiten een scheef spatbord en nen vloek van de Luc is er echter geen schade.

Pech komt nooit alleen en een paar honderd meter verder is onze Gunnie slachtoffer van nen platte. Onze Luc vV gaat er zelfs weer even bij liggen.

Platte gemaakt, koekske gegeten en eens gedronken trekken we ons terug op gang. Ook vertrekken blijkt voor onze Luc vV nu al een probleem te worden. Zelfs dan gaat hij er bij liggen.

Met nog een passage bij Roos op het programma wordt het verdere parcours met vallen en opstaan verder afgehaspeld.

Bij een paar pintjes daar (en éné van de Chris) wordt er weer lekker nagekaart, wat efkes later wordt voortgezet bij ons Kristianne zonder onze Rudy… maar met onze R(af)ploeg, onze vliegende ploeg en onze eenzame fietser Luc DW.

 

Wat hebben we onthouden vandaag:

·         Ten eerste: dat de Franky ne man van zijn woord is: gaan fietsen met zijn koerspaard en nog ene komen drinken

·         Ten tweede: dat de Luc vV de enige echte mol is in de ploeg (den eerste in de kleuren van ‘Handy Home’) en hier ‘leggen’ wij ons dan maar bij ‘neer’.

·         Ten derde: dat onze nieuwe aanwinst Jurgen Foubert ne man met veel karakter is: eerste rit meerijden, veel afzien maar niet opgeven. Chapeau!

 

Een stevige mtb-groet,

De winterbeesten.

 

 

P.S. Volgende zondag 19 jan. Is er geen rit wegens de Polderscoss in Bazel.   

09:54 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (1)

Commentaren

Toch weer 3 leeglopers... Linkeroever is ons nog niet gunstig gezind geweest dit jaar!

Enkele foto's zijn terug te vinden op www.facebook.com/winterbeesten

Tot de volgende...

Gr.

Gepost door: sam | 13-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.