07-01-14

Verslag lokale rit Tielrode 5 Januari 2014

.. Door Sam

Al is het winterseizoen al over de helft, toch hebben we nog geen koude voeten/handen gehad. Ook deze zondag weer niet, want er scheen een stralend zonnetje.

 

Het mooie weer zorgde voor een gezellige bende omstreeks 09.30u aan de Saniver. We vlogen het veld in, en de Wim wist het te presteren om na amper 1km plat te rijden. Een nieuw record, waarmee hij de Steven net voorafgaat. Deze laatste kan nu overigens echt officieel als pechvogel van het seizoen bestempeld worden, want hij brak zijn pols tijdens een trainingstochtje eerder deze week. Hopelijk is hij er snel weer terug bij…

 

Na dit klein oponthoud reden we verder richting Rupelmonde over de natte wegels en paden, met een tussenstop om den Tom zijne trapas terug vast te draaien. Teveel kracht in de benen zeker? Net voor het zwembad van Temse lag er een mooi klimmetje op ons te wachten, waar ikzelf en de Marc als eersten vlot naar boven bolden. Ook de Wannes bracht het er goed vanaf, wat niet over iedereen kon gezegd worden. Onder andere de Wintervoorzitter besloot om er maar even bij te gaan liggen, en hij was zodanig van slag dat hij daarna begon spook te rijden.

 

Zonder verdere opstootjes bereikten we de “Roomackers” in Tielrode die altijd weer garant staan voor het nodige klimwerk zowel on- als offroad. Enkele beken, euhm, kerkwegels brachten ons terug tot in Temse, aan de voet van de gevreesde Kattebrug. Daar werd er nog eens stevig doorgetrokken en vlogen alle Winterbeesten vlotjes omhoog. Nog enkele wegels verder bleek toch dat ons peloton wat schade had opgelopen, want er hingen er een paar aan de rekker. Met de wind in de rug kwam iedereen terug samen, en maakten we zo rond de 30km/u de laatste kilometers vol.

 

Op uitnodiging van Dirk De Ketelaere mochten we eens komen klinken op het nieuwe jaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De laatste restjes modder werden weggespoeld met een glas cava of een fris pintje en de nieuwjaarswensen vlogen ons rond de oren. Gezelligheid troef, al begonnen we toch Christianneke te missen. De Kurt was er zo van aangedaan dat hij zijn code van zijn slot even vergeten was.

 

Tussen de kaas en de sossiskes bleken er ook al enkele echte coureurs in De Halve Maan aanwezig te zijn. De Luc, de Werner, Herman, Marc De Rycke en den Bossie stonden ons al op te wachten, en samen werd het, zoals steeds, een plezante boel. Eens temeer omdat de Patrick verjaarde en traditiegetrouw dus ook trakteerde.

 

De stoof was weer warm, de pintjes weer fris. Zo moet da zijn!

 

 

Tot volgende week!

10:55 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.