30-12-13

MTBoom 29-12-2013

Om het jaar in schoonheid  af te sluiten was het nog eens richting Boom, al geleden van de openingsrit op 13 oktober.

een beetje spijtig want het wil ook zeggen dat we al halverwege onze kalender zijn van deze winter…. ( de werner denkt hier natuurlijk anders over, maar het is hem vergeven )

 

een opgemerkt persoon bij vertrek was in ieder geval onzen Bruno ( zonder snor weliswaar ), hij had voor zijne kerst nen MTB gekozen.

pechvogel van het jaar tot hiertoe is zeker en vast de Steven…. na verschillende kapotte derailleurs de laatste weken, had hij nu op een wel héél slecht moment ne leegloper achteraan.

als je weet dat we op weg naar den boot in Bazel waren en de tijd ongenadig verder tikte is er dan wel een moment om te beslissen ; nen nieuwe band of rechtsomkeer maken ….

Steven hakte de knoop kordaat door en liet de rest van de groep verder rijden en besloot alleen de weg retour  te nemen…..volgend jaar beter hé makker !

 

aan den boot stonden er nog een pak anderen om mee den boot op te duiken….

oa de Peter en zijn vrienden: de “ beffers “ genaamd, het is ook die karakterman die ons op 2 februari meeneemt naar ongekend parcours richting Hingene. Vandaar al een eerste kennismaking …

 

Na den overzet ging het rustig aan en moest het parcours hier en daar aangepast worden, want ook daar had het weer van de laatste tijd sommige doorgangen, met een boom over de weg, onmogelijk gemaakt.

Met Sam op kop is dat helemaal geen probleem want als ik het goed kan bijhouden rijdt hij bijna wekelijks die richting uit….

 

met zo’n 20 man doken we de put van de “Schorre” in, om dan weer terug omhoog te klauteren….het blijft een prachtig gebied !

in tegenstelling met de openingsrit scheen de zon nu volop en waren sommigen daar op uitkijk naar de eventuele tussenstop, maar Sindy rijdt nu zelf op zondagmorgen en daarom maakten we maar zelf een kleine stop om het broodnodige koekje te eten!

 

ondertussen was de reclame van de saniver al niet meer goed te lezen op de witte  besmeurde windstoppers, maar zoals sommigen al weten is dat binnenkort niet meer zo belangrijk want de naam wordt aangepast in 2014 naar ….” Handy Home” , het zal opvallen in de Molenstraat , zeker weten !

Onder heel wat modder kwamen we juist te laat voor den overzet wegens te rap gereden volgens een kenner.

maar in het zonnetje was het meer dan te doen om even te wachten op ons vrienden van den boot…

je leest het goed …vrienden… want eens we ons gesetteld hadden, was er ene bootsman zo vriendelijk van zijne Karcher boven te halen.

De meeste onder ons maakten dankbaar gebruik van deze onverwachte bike wash !

 

Vermits de “ beffers” wel leuke mannen bleken te zijn, hebben we hen dan maar gevolgd tot in hun clublokaal “ den hoekaf” bij de Carl….

Kurt werd daar prompt tot” erebeffer” benoemd tot grote voldoening van zijnertwege.

Na een paar kilo apenootjes te hebben binnengewerkt, ging het in een vinnig tempo langs de St Pietersdoorn en onze Pismolenstraat naar onze echte thuishaven.

Daar was het weerom een gezellig drukke bedoening en een samensmelting met de “wegmannen” Werner, Gunter, Herman en ook onze zomervoorzitter kwam ons een “schouderklopje” geven, terwijl hij zijn eigen gekwetste schouder moest ondersteunen.

 

En nu nog even genieten van 2013 om er in 2014 opnieuw in te vliegen met al onze fietsvrienden!

tot dan !

 

warme winterbeesten nieuwjaarsknuffel !

16:15 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.