26-12-13

Winterbeesten internationaal! - 22 December 2013

 

De tong tot op de grond, maar nog voldoende zuurstof om een verslagske neer te schrijven - met dank aan Kurt !!


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Voor de eerste keer in ons bestaan wagen we ons aan een rit op de internationale kalender.

Het wereldberoemde Ossendrecht (NL) – in de mtb-wereld dan toch – staat op het menu.

Om 08.00u is het aan de parking van Doe- het-zelf Saniver een drukte van jewelste. Twintig winterbeesten staan paraat om  vandaag wat verder te rijden dan rond onze eigen kerktoren.

Wanneer alle fietsen en fietsers een plaatske gevonden hebben wordt het gaspedaal ingeduwd richting ‘de kezen’.

 

Daar aangekomen blijkt dat we niet de enigen zijn die ‘internationaal’ gaan. Wat een drukte!

Na een kwartiertje chaos, wie is waar, waar is mijne fiets, mijn deur en mijn koffer staan nog open en ik heb al kou voor ik ga vertrekken, trekt onze groep zich op gang voor een tocht van 45 of 35km.

 

Het parcours dat we onder onze wielen geschoven krijgen is echt de max.

Even een bloemlezing geven mag dan ook wel.

Prachtige boswegen, grave singeltracks, licht heuvelachtig en af en toe voor de ‘mannen van de power’ efkes grasduinen in het zand.

Een zalige ondergrond om op te rijden, dit is echt mountainbiken. Het woord asfalt moeten ze hier nog uitvinden.

Dat dit parcours ook zorgt voor een natuurlijke selectie spreekt voor zich. Onze ‘Powerbeesten’, Sam, Erick, Raf DC, Wannes, Romain en Marc gaan er dan ook stevig tegenaan en leggen elkaar het vuur aan de schenen.

Onze andere winterbeesten doen het iets rustiger en ‘genieten’ natuurlijk ook een beetje van de mooie omgeving.

Na een 20-tal km komt onze wekelijkse pechvogel op de proppen. Onze Steven zijn versnellingsapparaat weigert verdere dienst en hij moet langs de kant gaan staan. Na een aantal telefoons en gemiste oproepen kan hij eindelijk gelokaliseerd worden.

Als echte huisvaders keren Pat, Pascal en Frank hun stalen ros en fietsen een eind terug om onze pechvogel uit de nood te helpen. De klus wordt geklaard en Steven kan nu met zijn pistefiets (maar één versnellingske meer) terug aanpikken bij de groep.

Nog een slachtoffer van deze pech blijkt Kurt te zijn. Zwaar gefocust op het technisch parcours weet hij helemaal niet wat er gebeurt is en rijdt hij als ‘eenzaam winterbeest’ verder … een hele rit lang . Enkel  een glimp van een paar ruggen van de powerbeesten wordt hem nog gegund.

Deze pech zorgt er ook voor dat de rest de 35km afhaspelt en de 45km links moet laten liggen wegens anders veel te laat thuis (alléé bij Cock)

Graag nog een speciale vermelding voor onze ‘Wintermeiden’ Rebecca en Cindy die onder leiding van hun peetvader Raf ook de 35km afhaspelen. Chapeau!

 

Na één hollands pintje (dat is meer dan genoeg) nemen we de wijze beslissing om het nakaarten verder te zetten bij ons drink en praatcafé de Halve maan.

Met als gevolg… nog veel leute en plezier.

 

Een mtb-groet,

De Winterbeesten

 

 

 

21:00 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (1)

Commentaren

Inderdaad een knappe tourtocht met niet te veel slijk en bijgevolg snelle rondes. Wanneer Sam zich op kop zette van het peleton was het inderdaad stampen geblazen en zelfs een paar keer bijna ín de touwen geslagen, maar Hollandse rozijnenbollen geven goei energie om door te gaan. Ook genoten van het avontuur ...Nen echte sportman geniet van afzien :)

Tot een van de volgende !
Raf

Gepost door: rafke | 26-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.