16-12-13

Dubbelverslag Avondrit en Late Sinterklaasrit - 13 en 15 Dec 2013

 ... door sportjournalist SAM 

 

 

Een tiental dapperen kwamen opdagen om de donkere vrijdagnacht tegemoet te fietsen. Ondanks dat we ons op bekend terrein bevonden, zag alles er toch anders uit in het licht van onze lampen.

 

De Mario had besloten om voor den ambiance te zorgen en had enkele sfeerlichtjes op zijne fiets gemonteerd. Zeer knus en gezellig maar toch niet alles op de smalle wegeltjes.  Eens we goed en wel vertrokken waren kwamen we in Bazel nog een eenzame nachtBBC’er tegen. De Raf pikte zijn karretje aan, en we verdwenen in de duisternis… In Rupelmonde bedacht de Chris zich dat hij met de crossfiets toch wat uit de toon viel, en keerde hij terug huiswaarts wegens te gevaarlijk met de dunne bandjes. Door dit manoeuvre was de Wannes efkes van slag en eveneens het spoor bijster. Na enig deskundig zoek- en telefoneerwerk werden we terug herenigd en zonder verdere problemen reden we richting Temse.

 

Eens op de Kattebrug aangekomen ging het tempo traditiegetrouw de hoogte in. Ikzelf zag mijn kansen op roem en glorie vervagen door een klassieke schakelfout waarbij mijn ketting achter het pinneke van mijnen traparm was blijven hangen. Dankzij den Tom werd dit euvel snel verholpen en konden we de weg voortzetten. Enkele kilometers verder reed deze laatste ergens tegen een weistaak waardoor hij met zijn “pinneke” tegen zijn stuur vloog. Hij werd er zowaar even stil van, en deed er nog een wondermooie pirouette bovenop in het dorp van Bazel.

 

Met nog een versnelling op de recent aangelegde dijk van het veer van Bazel naar Kruibeke, zagen we onze kerktoren al snel weer staan. De Pascal houdt echt van modder en bewees dit door een sierlijke duik te maken in een serieus modderbadje. Goed voor de huid, naart schijnt! Zonder verdere ongelukken reden we na zo’n 40km Het Pachtgoedhof op, alwaar de Sven voor een verassing had gezorgd. De soep met schapenbouillon smaakte, en de trappistjes daarna evenzeer… Bedankt Sven voor de deugddoende traktatie! Nadien besloten we de Rudy nog met een bezoekje te vereren, en het duurde nog lang voordat de laatste MTB terug in zijne stal stond… Een meer dan geslaagde start van het weekend!

 

Zondagmorgend stonden er 14 Winterbeesten aan de start voor de Pascal zijn rit, die op korte tijd een klassieker is geworden. Traditioneel gaat dit gepaard met wat ploeterwerk maar ook met frietjes en stoofvlees! Ook opgemerkt: de Raf zijn ploegske lijkt wekelijks te groeien. Met hen in ons kielzog reden we richting Beveren, met de gekende dreven en het brugske die altijd voor spektakel zorgen.

 

Al bij al viel dit nog goed mee, ik meen me ergere toestanden te kunnen herinneren op die plaatsen. Het weer was goed, iedereen gelukkig, opperbeste sfeer en noem maar op… Niks leek dan ook deze Late Sinterklaasrit te kunnen verstoren, maar dat was zonder de mannen van de gemeente gerekend. Zij hadden ne meidoorn gesnoeid en voor de 2e maal dit seizoen resulteerde dit in een ware plattebanden slag! Gelukkig kregen we een helpende hand van een vriendelijke gebuur en had de Pascal mokskes en jenever bij voor op de bevoorrading, die noodgedwongen vervroegd werd. Ook ikzelf deelde in de klappen, en mocht aan den lijven ondervinden dat Tubelessbanden niet geschikt zijn om te vervangen. Tot 2 maal toe hebben we liggen sleuren en trekken, en met alle moeite van de wereld uiteindelijk toch mijne platten kunnen vervangen.

 

Met dus in totaal 5 leeglopers besloten we de rit in te korten en ons dan maar op de aprés-bike te storten. Nog voor we bij Christianneke aankwamen, kwam de geur van frietjes ons al tegemoet. De Pascal zijn moeder en zijne nonkel waren al de nodige voorbereidingen aan het treffen om de innerlijke mens te versterken. De verjaardagsgezangen vulden De Halve Maan, alwaar ook enkele baanliefhebbers zich kwamen opwarmen. Met een gezellige en grote bende in het zaaltje leek het dan ook precies zomerseizoen! Bedankt aan Pascal en familie voor de goede zorgen, en hopelijk tot volgend jaar?

 

Na ontbijt, soep en frietjes met stoofvlees is het tijd om de broeksriem terug wat aan te spannen. Volgende week staat de verplaatsing naar Ossendrecht (95% onverhard, 25-35-45km)op het programma, afspraak om 08.00u aan de Saniver. Tot dan!

 

 

15:10 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (2)

Commentaren

Haha, alweer een super verslag van een druk MTB-weekend. Ze zullen in de kinderboerderij wel wat werk gehad hebben om mijn modderspoor op te kuisen, enfin, alleszins bedankt voor de warme-soep-ontvangst.

Gepost door: Pascuallo | 16-12-13

Reageren op dit commentaar

Geloof het of niet, maar blijkbaar is dat een speciale methode om die band te steken. Vandaag toegepast, en kunnen (de)monteren zonder bandenlichters oo nog geen 2min. Begrijpe wie begrijpe kan...

Gepost door: sam | 17-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.