11-12-13

Veslag Antwaarps ontbaatritje - 08/12/2013

.... Door reporter in de buik van het peleton, KurtBeste winterbeesten,

 

Zondag 8 december: heel vroeg uit de veren om op tijd aan ons jaarlijks ontbijtfestijn te kunnen beginnen van ons Kristianne … bij ons Kristianne en de Rudy natuurlijk.

De tafels zijn rijkelijk gevuld en na een glaasje cava kunnen we genieten van lekker ontbijt. Er is meer dan genoeg, zelfs aan de bevoorrading voor onderweg is gedacht.

Nen dikke merci aan ons Kristianne en haar team: Greta, Mario, Rudy, Sylvia, Marcel en vriendin Kr.

 

Om kwart na negen wordt het startschot gegeven voor onze rit. Iedereen (20 man!) zijn stalen ros op voor een ritje richting Hoboken onder leiding van onze youngsters Wannes en Arne.

We worden nog uitgewuifd door onze vrouwkes die arriveren voor hun ontbijt in ons stamcafé.

Er zijn zelfs een aantal enkelingen die een ritje ondernemen met een ander vervoersmiddel genaamd ‘koersfiets’.

 

Na een klein boottochtje zetten we voet aan wal in Hoboken. De twee jonge mannen zetten zich aan kop  een plaatske dat ze heel de rit door niet meer zullen afgeven.

Dat er aan de andere kant van het water ook mooi gefietst kan worden illustreert deze rit. We worden op sleeptouw genomen door mooie bossen en parken verspreid over het Antwaarpse land. Het parcours ligt er mooi  bij zodat er aan een schoon tempo wordt doorgereden. Dat de grond en de bladeren daar zachter zijn dan bij ons dat weet de Franky vanaf vandaag ook.

 

Af en toe krijgen we ook wat asfalt-en kasseiweg onder de wielen geschoven en dan kan de snelheid al eens snel de hoogte ingaan. Onze Luc B. voelt op die moment dat dit bij zijn eerste rit fataal kan zijn. De kasseien duwen hem naar de achterste gelederen van de groep en tenslotte ook uit het peloton. Gelukkig wordt dit opgemerkt door onze gastrijder Ignace die er voor zorgt dat onze Luc terug zijn plaatske vooraan kan innemen.

 

Ons laatste stuk brengt ons terug in een stuk bos waar onze zelfde Luc het woord ‘boswachter’ een andere invulling geeft. Aan de bareel de wacht houden tot we een kwartiertje later terug arriveren om daarna koers te zetten richting overzet.

 

Daar aangekomen is het nog niet gedaan want de Wannes en de Arne hebben nog voor een klein afsluiterke gezorgd. Nog even den dijk op en een paar lokale wegels om terug vertrouwd te geraken met onze oervlaamse poldergrond en zo nog een stopke te doen in nog een ‘echt café’ Roos Pap voor een kleine bevoorrading.

 

Na een pint of… worden de laatste kilometers afgemaald richting  nog een ‘echt café’ Bij Cock’ om bij een pint of … nog wat gezellig na te babbelen en na te genieten van wat weer een onvergetelijke dag was.

 

Wederom een prachtige rit (merci A&W),

 

De winterbeesten

 

 

P.S. NU VRIJDAG DE DERTIENDE: LOKALE AVONDRIT MET OP HET EINDE… SURPRISE!!  VERTREK OM 20.00U AAN DE SANIVER. GOEDE VERLICHTING IS EEN MUST!

10:27 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (2)

Commentaren

aan de reporter in de buik van het peleton...

is't al wa beter met "uwen" buik?

alleszins goed dat je er terug bij waart, goe verslagske maat !

tot vrijdag met genoeg licht !

Gepost door: patjen | 11-12-13

Reageren op dit commentaar

aan de reporter in de buik van het peleton...

is't al wa beter met "uwen" buik?

alleszins goed dat je er terug bij waart, goe verslagske maat !

tot vrijdag met genoeg licht !

Gepost door: patjen | 11-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.