29-11-13

MTB tocht Haasdonk - 24 - 11 - 2013

Terug op vertrouwde grond na een geslaagd mtb-weekend in Mol, het is even wennen maar ervaren mtbikers zoals wij laten ons door geen enkel parcours meer afschrikken nu.

 

Onze getrouwen op post: Frank M, Raf DC, Erick V, Tom VH, Chris VN, Guido, Pascal, Wannes, Patrick, Romain, Marc M, Raf VH,onze twee sportieve meiden Rebecca en Cindy en onze twee nieuwe aanwinsten Luc en de voorlopig onbekende soldaat (Bruno?).

Ook van de partij na een paar weken afwezigheid wegens gehavende vinger, ondergetekende (Kurt) met een splinternieuw machine onder zijn gat. Na een trouwe dienst van liefst 16 jaar heeft den 'ouden giant' plaats gemaakt voor nen 'nieuwe granville'. een vliegmachine, dat zal blijken in het verloop van de rit. 

 

Stipt om half negen rijden we richting Haasdonk voor een rit georganiseerd door onze collega's van Vercammen.

De grote bende kiest voor het traject van de 32km enkel Romain en Marc M gaan voor de 52km met daarin een extra lus Groot Kruibeke en Steendorp.

 

Het grootste deel van ons parcours loopt door vertrouwd terrein, de bossen van Haasdonk, altijd gerant voor een schoon en technisch parcours. Zijn we vandaag zo sterk bezig dat we na drie kwartier al terug aan de het vertrek staan... onmogelijk want we hebben maar 14 km op onze teller. Pijltje gemist natuurlijk en dan ga je ... natuurlijk de mist in.

Zoals het echte mtb-ers betaamt vertrekken we terug opnieuw voor een ter plaatse uitgestippeld parcours door onze man met Haasdonkse roots, de Pat.

Een paar km verder is het weer tijd voor onze wekelijkse pechvogel, Raf DC slaagt erin om zijne derailleur anex tandwielen in de prak te rijden. Stilstaand verkeer dus en onze Frank M (ook al met een weerbarstige ketting) offert zich op om onze voorzitter te vergezellen naar een warme cafetaria aan de aankomst.

Met onze pechvogels indachtig haspelen we de rest van het parcours af aan een stevig tempo om zo onze vrienden te vervoegen .

Na een lekker pannekoekske en en paar 'C', 'P' en 'T' om de lokale club te steunen (wij zijn ook altijd in om het goede doel te steunen) rijden we richting Cock.

Het ontvangstcomité (Rudy, Christianne, waterdrager Mario, Gunnie en onze 52km (slijk)rijders Marc en Romain) zorgen voor een hartelijke ontvangst.

Tussen pot en pint wordt er nog wat nagekaart over de rit en andere koet en kafjes.

 

Tof om er terug bij te zijn!

Een mtb-groet!

 

Kurt,

De Winterbeesten

 

 

09:26 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.