18-11-13

Verslag van het 1e MTB week-end in MOL (15, 16 en 17 Nov)

... Door SAM STRYBOS :

 

Vrijdagmiddag 15 november en den eerste BBC’er zet voet op het Molse Zilvermeer. De Wintervoorzitter treft reeds de nodige voorbereidingen om de rest goed te ontvangen, en brieft de volgende lichting Winterbeesten. De beruchte Antwerpse Ring was ons nog redelijk goed gezind, waardoor iedereen op een acceptabel uur arriveerde!
De eerste afspraak was om 21.00u aan de Vuurhut, alwaar er een eerste keer geklonken werd op het komende weekend. Gezelligheid troef, en het knetterende kampvuur bracht het kind in sommigen weer naar boven. De betere kampvuurklassiekers werden dan ook bovengehaald door de Frank en de Raf, terwijl de Sven de plaatselijke speeltuin onveilig maakt. Toen ook de Marc en de Romain ons kwamen vervoegen was ons gezelschap compleet en pas laat/vroeg werd het stil in de Kempense Meren.

 

Na een verkwikkende nachtrust werden de MTB’s los gelaten in het mistige landschap. Lijdzaam moest pechvogel van vorige week Kurt toekijken hoe de Winterbeesten vertrokken voor respectievelijk 30/50/90km. Onderweg kwamen we den Alain nog tegen in de formidabele Molse bossen. Lekkere bevoorradingen, degelijke bepijling, amper asfalt en goede ambiance zorgden voor een fantastische ochtend/middag. De 90km marathonmannen kwamen zichzelf een paar keer tegen onderweg, maar toch rolden Wannes, Sven, Sam, Mario, Bos, Romain, Marc zonder al te veel kleerscheuren over de meet. Opgemerkte bikers onderweg waren Van Summeren, Van Den Bergh en Boonen. Ook de kleinsten lieten zich niet onbetuigd en overwonnen de 30km met verve, waarvoor een dikke proficiat! Pechvogel van de dag was de Steven, want die had zijne derailleur in zijn wiel getrokken, waardoor hij verstek moest geven voor de zondagrit.

 

Na een doucheke voor de fiets en de fietser werd er nog wat gewandeld/gezwommen/gebubbelbad/geglijbaand/… en maakten we ons klaar om het schip de Kleppende Klipper te gaan kapen. Een lekker buffet wachtte ons op en iedereen vond wel iets naar zijn goesting. Na het eten kregen er veel hun klopke, en hier en daar werden de oogjes snel kleiner. Na een meer dan geslaagde dag werd er nog even nagekaart in de bungalows, en kroop iedereen in/naar zijn bed.

 

Zondagmorgend stonden we weer terug paraat met het volledige peloton deze keer. Het tempo ging al snel de hoogte in, maar desondanks wist iedereen toch aan te klampen! De Sven, Raf en Wannes hadden er wel goesting in en leverden enkele titanengevechten. Kadookes werden er niet gegeven, en regelmatig weerklonk “Deur toe!” in de bossen. Pechvogel van deze dag was de Romain, want ofwel was hij aan het trainen voor een triathlon, ofwel was hij plat op zijne buik in een grote plas gevallen. Zonder verdere ongelukken reden we de laatste kilometers uit, en besloten we onze wederhelften op te zoeken in café De Glinstering. Na een verkwikkend trappistje trokken we naar onze huisjes voor het laatste middagmaal.

 

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus begon het bij velen te kriebelen om het weekend af te sluiten in De Halve Maan. Zo gezegd zo gedaan, en Christianneke was blij om ons veilig en wel terug te zien.

 

Bedankt An, Patrick, Rudy, Marc, Romain, Gunther, Carla, Kurt, Hilde, Wannes, Mario, Bos, Anke, Frank, Heidi, Tom, Christel, Sam, Sindy, Sven, Melissa, Hanne, Pascal, Viktor, Nicolas, Raf, Ilse, Renske, Senne, Erick, Eva, Steven, Eline, Maxim voor het geslaagde weekend ! Foto’s zijn reeds terug te vinden op www.facebook.com/winterbeesten. 

 

BBC = Just for fun!

 

17:21 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN WINTERBEESTEN 2014/2015 | Commentaren (3)

Commentaren

BIJ EEN PRACHT VAN EEN WEEKEND HOORT EEN KNAP VERSLAG !

ik moet toegeven ...je bent in beide disciplines beter dan de ouwen !

proficiat makker!

YM09

Gepost door: patje | 20-11-13

Reageren op dit commentaar

Leuk om er toch bij te zijn ook al moest ik het mtb-en achterwege laten wegens een gebroken vinger.
Het was mooi om te zien hoe onze winterbeesten er weer met volle teugen van genoten hebben.
Ondergetekende heeft zich dan maar ontfermd over de vrouwkes + kids en ze meegenomen op een mooie wandeling op een stuk van het mtb-parcours. Zo konden ze zelf zien welk terrein hun wederhelften onder de wielen kregen geschoven.
Nog nen dikke merci aan iedereen die er bij was en bedankt voor jullie nodige enthousiasme.

Grtz,
Kurt

Gepost door: Kurt | 20-11-13

Reageren op dit commentaar

Een dikke pluim voor het organiserende team! Alles was perfect! De afwezigen hadden zoals gewoonlijk ongelijk. Op naar de volgende editie anno 2014.
Merci aan allen voor het plezante weekend.
Greetz

Gepost door: erick | 23-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.