02-08-13

Verslag Rit naar de IJzeren vogels - 28 Juli 2013

EEN SAPPIG VERSLAG UIT DE LOSSE POLS VAN ANDY ....

Na een zeer natte nacht 30 liter/m² stonden de fietsvrienden te wachten aan de welgekende SANIVER. ( onze sponsor ne keer vernoemen mag hé want ik weet niet of die nog een fiets heeft ) Deze had enkel zijn jongste snaak gestuurd! Ja Eric zo gaat die conditie nie komen zene -J

Om +/-8h00 stonden de meeste reeds paraat , al dan niet met of zonder drinkbus.!

Na een uitgebreide uitleg van Gunther. Was Kris R. na zijn verlof wakker geworden en kwam tot de conclusie dat hij zijn drinkbussen vergeten was voor een ritje van 123 km !.

Om onze fietsvriend toch niet achter te laten , is de rit met een 3 tal km verlengd en zijn we de rit gestart langs Kris zijn deur. (Toch tof dat er zo een goede groepssfeer hangt in de club).

Waarna de Kurt & Pat de eerste 40km voor hun rekening zouden nemen, richting Duvel. Ik moet zeggen diene ouwe & de Kurt doen dat zeer goed. J  Gestart aan een gezapig tempo , omdat dit toch een langere rit is. Chapeau voor die 2.

Eens in Temse aangekomen kwam de eerste moeilijkheid voor onze Marcel dachten wij .Maar hij was ons reeds voor en stond ons al op te wachten achter de brug.

Om daarna onze rit verder te zetten via rustige wegen richting Londerzeel . Allé rustige wegen op een gegeven moment wou Jeroen B. ( die juist voor mij reed ) een hobbeltje ontwijken door erover te springen en het was springen , alles ging toch wel zeker 20 cm van de grond.  Ook voor de landing krijgt hij goede punten , maar als ik van hem was zou ik dit niet opnieuw proberen. En denk dat hij van hetzelfde gedacht is.

Eens aan den Duvel aangekomen heeft Gunther , mits kleine omweg ons naar Zaventem begeleid , waar “ONS” Miranda ons reeds stond op te wachten met bevoorrading.( Bananen , rijsttaart , enz…) allé het was weer in orde , maar Miranda & Gunther kennende is dit geen verrassing hé.

Ondertussen stonden er 65km op de teller en was het tijd dat Gunther de groep op sleeptouw nam om huiswaarts te keren. Via Mechelen waar onze Kris R. zijn meerdere tegen kwam en er met krampen de brui moest aan geven. Ge ziet Kris , 5 weken zonder Fiets en 5 kg zwaarder is ook niet alles hé. ( Laat dit een les zijn voor iedereen , neem uw fiets mee op verlof ( grapje hé ) . Dit was dan de moment aan DEN Herman om terug uit den auto te komen en zijn plaats af te staan aan de Kris. Herman had onze Marcel bijgestaan om de moeilijk passages met de auto te begeleiden. Waarvoor dank. Eens de wissel was gebeurd , was alles terug in orde om de groep op gang te trekken , dit via Willebroek en Puurs naar de dijk in Temse via een mooie kasseistrook , het enige wat ik daar miste was de Wannes , want deze komt normaal altijd voorbij gevlogen op deze stroken en nu bleef hij in de groep zitten. Ge ziet die jonge gasten zijn onvoorspelbaar. Eens op de dijk waren er weer enkele zeikers die aan de kant moesten om plaats te maken. Na de blaas geledigd te hebben was de groep terug vertrokken om via de brug van Temse en de oogstberg terug huiswaarts te keren , richting Rudy. Waar Miranda ons stond op te wachten voor de volgende verrassing , namelijk verse broodjes , kaas , hesp en groentjes om zelf overheerlijke smosjes te maken.

Tot slot wil ik alle baankapiteins bedanken om ons weer veilig over de gevaarlijke kruispunten te begeleiden Ook de 2 baan kapiteins ad-interim.

Kort samengevat het was weer een heerlijk ritje met toffe groep fietsvienden.

PS: Langs deze weg wil ik Eric V. nog een dikke proficiat wensen met de geboorte van zijn zoontje.

Andy

 

 

08:36 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2013 | Commentaren (6)

Commentaren

Amai onzen Andy blijkt ook een literair talent te zijn !!
Merci Andy en ook aan iedereen voor de toffe berichten, cadeau's, goede raad (hmmm) en zoveel meer.
Greetz

Gepost door: erick | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

Mooi verslag Andy , en ook bedankt aan Gunther en Miranda voor de bevoorraading en de after ik heb ervan genoten tot in de late namiddag
BBC;Het is niet alleen fietsen , maar ook genieten van de kleine dingen dingen

Gepost door: Frank | 06-08-13

Reageren op dit commentaar

Bij deze ook nog een speciale dank aan Kurt en Pat voor het ter harte nemen van het eerste stuk tot aan den Duvel!
Bedankt gasten.

Gepost door: Gunther | 07-08-13

Reageren op dit commentaar

Beste wielerfreaks,

Ik behoud me effe het recht om een klein verlag te schrijven over de woensdagrit dd 7/8/2013. Geen slecht woord over onze huidige gele trui en/of onze voorzitter, maar toch; Na een aantal platte banden bij de gele trui en de 'handige' bijstand van onze voorzitter, hierbij het bijhorende filmje: http://www.youtube.com/watch?v=qR3PmSbQyfY

Met sportieve en handige groeten,
Kenny

Gepost door: kenny | 09-08-13

Reageren op dit commentaar

Daar moet geen woord aan toegevoegd worden. Zo een volledig en vlot te lezen verslag.
Een pluim voor Andy.

Gepost door: Pascuallo | 11-08-13

Reageren op dit commentaar

Wie is Jacobus en wie Corneel uiteraard .... ??? Gelukkig doet ieder zijn deel!

Bij deze ook dank aan Kurt en Jean voor de mooie en leuke twee-brouwerijen rit! Aan Bossie en Sven voor het kop-trekken! Nogmaals nen dikke proficiat aan de Wannes voor zijne birthday en dank voor de lekkere taart.

Tot de woensdag dan maar hé JP!?

Groeten,

Gunther.

Gepost door: Gunther | 12-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.