27-07-13

Verslag van een rit buiten category ... - De Marmotte

Door kannibaal Frank :

 

 

Maandagmorgend 5h30 daar ging de wekker,alles in en op geladen en vertrokken naar Bourg d Oisans +-30km verderop met den auto.

Op parking B aan de start even het openbaar toilet bezocht voor de eerste stress uit te werken.Als ontbijt ne peperkoek mee ne Red Bull

verorberd,en vertrokken mee de fiets rond 7h naar Allemont met 2 bidons van elk 1l.Nog geen kwartier later weer stress,is den auto vast of niet

terug gekeerd op mijn passen en vertrokken om 7h30 voor De Marmotte bij 13° voor de eerste Col van de dag .Col du Glandon 24km lang

en 1150meter hoogtemeters na 15km begonnen aan de klim samen met iemand van Bree die ik onderwegen opgevist had,en onderweg een echte marmotte tegen gekomen in de vrije natuur.Na mijn eerste pijlen verschoten te hebben boven geraakt zonder de man van Bree (achtergelaten)en dit na 40km.

5k verder en nog wat hoger naar de Col de la Croix de Fer,daar mijne eerste keer bijgetankt met 1,5l water,en een sms naar ons Heidi voor de afdaling naar Saint Jean De Marurienne.Na de afdaling met vals plat en tussendoor enkele bergjes aan de klim begonnen na 85km aan de Col du Tèlègraphe 11.8km lang en 856 hoogtemeters.Het moet rond 11h45 geweest zijn met temp. al boven de 30°.Rond 13h boven gekomen,bidons leeg en manneke ook,met alleen nog maar

ne peperkoek en enkele vitamine bars en dik 5h fietsen nood aan echt voedsel.Na 2l water een cola en 2 rijstwafels en 19 euro lichter begonnen aan de kleine afdaling voor de grote klim van de Col du Galibier 18.1km lang en 1245meters hoogteverschil.Alvast mijne klim niet,niets schaduw lange stukken en wind,begonnen rond 13h40 en afgezien ,halverwege gestopt om beide bidons bij te vullen met fris water aan een bergfonteintje .Onderwegen voorbij gefietst door iemand met èèn been,en dat gaf mij moed, als hij dat kon moet ik dat ook kunnen,enige tijd samengebleven maar hij was te sterk voor mij.Op eigen tempo doorgegaan tot aan de top die nog vol sneeuw lag.Bovenaan koud en wind,enkele foto´s genomen ,regenjas aangetrokken voor een lange afdaling het was toen rond15h30 en 120km op de teller.Tijdens de afdaling gestopt bij Col du Lautaret voor 2l vitamine drank en bars.Terug vertrokken richting Villar d`arene,La Grave, Le Freney d`Oisans,Le Clapier en Bourg d´Oisans over berg en dal en tunnels en gevaarlijke weg.

Rond 17h15 aangekomen aan de auto , enkele verontrustende smsjes van ons Heidi met -Leef jij nog?

                                                                                                                                                -Is het niet te warm?

                                                                                                                                                -Ben je op tijd voor het eten vanavond?

                                                                                                                                                -Gaan we met de bus naar de Tour de France kijken?

Heb de fiets op den auto gezet en heb op alles OK terug gestuurd , bij het vastmaken van de fiets mij aan het afvragen of ik naar hier was gekomen om de Marmotte te doen zonder Alpen Duez om morgen spijt te hebben? Heb terug sms gestuurd met;ben nog even bezig ,ben rond21h terug in het hotel.

Heb de fiets van de wagen genomen en naar de laatste klim Alpen Duez gereden 13,8km lang en 1061 hoogteverschil.De eerste 4 haarspeldbochten zijn de moeilijkste enof met al dat verkeer van auto´s en mobilhomes van stinkende remmen en uitlaatgassen met daarbij een brandende zon op je hoofd van rond de 40° denk ik.Bij bocht 4 even gestopt en mij afgevraagd ,wat doe ik hier en voor wat? Er kwam een oudere Italiaan bij mij zitten en zei in zijn beste Engels nu al moe?Ik vertelde hem dat ik al 175km  en al 8,5h aan het fietsen was en leeg was.Hij zei me ; jongen als je al zo ver bent,waarom zou je dan nu opgeven voor die laatste 10km, binnen 300m is er een drinkfontein tank daar bij en doe je ding Boy . Die woorden van deze oude Italiaan hebben mij terug moed gegeven , ben op mijne fiets gesprongen en mijn ding gedaan ,met onderwegen steun van Belgen, Nederlanders ,Fransen en noem maar op . heb dikwijls op de baan de tekst gelezen SAMEN STERK en dit deed mij denken aan BBC, weet niet hoeveel keer ik gestopt ben en hoe lang , maar ben rond 19h30 boven gekomen met een breede glimlach ,moe maar voldaan .Terug naar beneden in een rotvaart om zo snel mogelijk bij ons Heidi te zijn en na 201km en 10,5h fietsen en 15h van huis weg ,heb ik er kniepijn,gebroken rug,ontplofte benen,waterhoofd en mijn achterste dat wil de niet weten aan overgehouden.

Bij het hotel aangekomen stond Heidi mij al op te wachten en heb ik gezegd NOOIT MEER(of nog eens mee de moto)

 

BBC , SAMEN STERK , YES WE CAN

 

Frank & Heidi

19:59 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2013 | Commentaren (3)

Commentaren

Amaaaiiii Frank

Chapeau voor dit Huzarenstuk!
Dat is een prestatie om U tegen te zeggen
knap gedaan man,en mooi verslag

gr
Luc
!

Gepost door: luc blommaert | 29-07-13

Reageren op dit commentaar

Beresterk fietswerk door nen echten beer! Dikke proficiat.... ben benieuwd wat er voor volgend jaar op je programma staat.

groeten,

Gunther VM.

Gepost door: Gunther | 29-07-13

Reageren op dit commentaar

Nog fierder op mijne koozen nu zenne!!
Starek warek makker!

Greetz

Gepost door: erick | 29-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.