21-05-13

LUSTRUM WEEKEND BBC 2013 IN BEAUVOORDE - VERSLAG

Ritverslag zaterdag 18 mei 2013 door STERREPORTER HERMAN

Kruibeke-Wetteren-Gontrode-Melsen-Meighem-Zeveren-Aarsele-Tielt-Diksmuide-Oeren.

 

Ondanks de minder goede weersvoorspellingen in het begin van de week, lijkt het al bij al nog redelijk te worden vandaag. De Saniver wordt alvast het decor voor een zeer gevarieerd gezelschap vrienden van den fiets met bandana’s, winterschoenen, dikke handschoenen, lange broek en regenjassen in de achterzak. Het lijkt, wat de outfit betreft, wel een WE ergens in maart.

 

32 leden tekenen het controleblad en nemen rond 7.30 uur de start op een droog wegdek.

Onmiddellijk leggen de baankapiteins een rustig tempo op. Kwestie van aan te geven dat het vandaag  geen gewone rit is, maar dat er zo maar eventjes 180 kilometer afgehaspeld moet worden.

Ze nemen, voorzien van hun driekleurige armband en het C3-bordje, de omvangrijke groep traditioneel in bescherming. Met Marcel, trouwe chauffeur van de volgwagen achteraan, is onze veiligheid gewaarborgd, zo nodig zelfs met de knipperlichten aan.

 

Met de wind in het nadeel is het vooraan zeker geen lachertje. Maar aan de kop van de koers zijn het de bekende gezichten die er, zoals elke week, tegenaan gaan. Zij hebben geen moeite met de pedalen: zij blijven maar trappen, wind of niet, ’t kan hen weinig schelen.

En in hun spoor…de dieselende routiniers, waarvan er bij BBC gelukkig ook nog enkelen rond rijden.

 

Het wordt een rit vol afwisseling: van brede naar smalle wegen, ontelbare bochten, veel grachten en kanalen, kasseistroken en enkele klimmetjes. Ondanks het draaien en keren dienen achteraan geen al te grote inspanningen geleverd om de gelederen gesloten te houden. Er wordt correct per twee gereden en er wordt nog veel “bijgepraat” onderweg, wat duidt op een egaal aangepast tempo.

 

Af en toe menen enkelingen een nummertje te moeten opvoeren om de groep te animeren. Gelukkig zonder ernstige gevolgen: banaan op de fiets lijkt “ very dangerous”, gakkende ganzen leiden toeristen af, spoeoeoeoeren, den Australiër…

 

De lucht kan niet grijzer zijn, maar er valt geen druppel nat!

Deze tijd van het jaar tekent de natuur normaal een prachtig kleurenpalet, met gele velden vol koolzaad, afgewisseld met fris lentegroen op akkers, struiken en bomen. Niets daarvan, zodat de statige kerktorens en pittoreske dorpskernen er eerder somber en grijs bijliggen vandaag.

 

Een belangrijk probleem waar wielertoeristen tegen kunnen lopen, als ze niet genoeg voedsel binnen krijgen, is de 'man met den hamer', een gevreesde aandoening in het peloton! Vroeg of laat krijgt iedere coureur er wel eens mee te maken… Niet vandaag echter want Miranda & zonen zorgen in de ravitailleringzone in Tielt tijdig voor een zorgvuldig samengestelde lunch! Iedereen kan er zich, volgens eigen behoefte, volproppen met hotdogs, eieren,  rijsttaartjes en bananen.

 

We naderen Diksmuide. De IJzertoren,het vredesmonument van Vlaanderen, verschijnt aan de horizon en speelt met ons voeten: hij ligt dan weer links, dan rechts, voor of zelfs achter ons!

En plots is daar een voorzichtig Lentezonnetje. Tijd dus voor een extra stop, zeker omdat we goed op schema zitten.  Op het zonnige terras van Brasserie “ de Tapperij” genieten we van een uniek zicht op die IJzertoren Aan de overkant van de brug ligt het mooie charmante jachthaventje, Portus Dixmuda, pal in het centrum van de stad. Een authentiek kader dus, waar we gezellig kunnen proeven uit een ruim aanbod van lekkere streekbieren. Coureurs moeten tijdens een marathonrit immers ook de vochthuishouding in hun lichaam op peil houden en daar zijn grote hoeveelheden vocht voor nodig.

Vroeger zworen topcoureurs wel eens bij alcohol als drank voor onderweg, vanwege de stimulerende werking die ervan uitging. Een theorie die ondertussen verlaten werd, maar bij de meeste  BBC-leden wel als muziek in de oren klinkt. Ook de koekjes erbij om het zoutgehalte op niveau te houden ontbraken niet.

Na deze stop, vervolgen wij het laatste deel van onze rit in de buurt van de kronkelende IJzervallei, met unieke uitzichten over de polders, mooie hofsteden en gedenktekens van de groten oorlog.

 

Onderweg passeren we nog door Lichtervelde waar de Veldkermesse gehouden wordt. Het dorp lijkt er verkeersvrij gemaakt voor onze passage langsheen terrasjes en de feesttent. Er is al ambiance en onder de kerktoren vraagt de speaker alle aanwezigen extra aandacht voor de doortocht van die groep wielertoeristen uit Kruibeke.

 

We fietsen verder de Westhoek in met zijn uitgestippelde fietsroutes, langs verkeersluwe wegen, in een prachtige natuur. Volgend jaar zal het honderd jaar geleden zijn dat de “ Groten Oorlog “ hier uitbrak. In dit prachtig, mysterieuze polderlandschap  sneuvelden toen meer dan 9 miljoen soldaten in één van de dodelijkste conflicten in de wereldgeschiedenis.

Nadat we een indrukwekkende getuige hiervan, het Belgisch soldatenkerkhof in Oeren, achter ons laten bereiken we onze bestemming : “ de Boerderie”  in het charmante dorpje Beauvoorde, deelgemeente van Veurne, op een boogscheut van Ieper  en … de Belgische kust.  

 

Een dikke chapeau voor de koptrekkers, de routeplanners en de baankapiteins maar ook voor heel de groep voor de gedisciplineerde manier waarop er vandaag gereden werd.

We sluiten de dag af met een opsteker: vandaag zijn er geen valpartijen, noch platte tuben te vermelden. Wel zorgt Raf nog voor een klein oponthoud omdat zijnen body het begeven heeft. Is dat van te veel fors te zetten, heer voorzitter?

 BBC  = een gezonde geest in een gezond lichaam, een kwestie van wilskracht, talent en kameraadschap!!

 Groetjes

Herman

*********************

Een weekend vol verrassingen, met een hoog sportief gehalte, culinair onovertroffen, in een rustig vlaams landschap ... mét zon en een ( in vergelijking met de regen nú) spatje regen  ... dit alles georkestreerd door Miranda en Gunther en kids ...

 

... zo een weekend vraagt een speciaal verslag: een verslag van álle deelnemende BBC-ers, gespekt met hun eigen indrukken en bevindingen ( plaats genoeg bij " commentaren" ) ... één uitzondering is toegestaan : onze Marcel mag deze week effekens rusten : die heeft gisteren platte banden zien passeren voor een heel jaar  ...

 

Alvast iedereen bedankt voor hun bijdrage tot het welslagen van dit LUSTRUM-BBC-WEEKEND

 

gr  eric

11:12 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2013 | Commentaren (10)

Commentaren

Super weekend! Enkele bevindingen en memorabele momenten:

- de Hermaneese banane-worp, oftewel, hoe gooi ik mijn fiets weg, en probeer op de banaan verder te rijden. Hij is toch goed recht gebleven in de graskant, en is netjes zonder iemand te raken het peleton uit gevlogen.

- de kam-verdwijning, maar Marcel zijn haar lag uiteindelijk toch perfekt.

- dat ze in de Westhoek genoeg eten voorzien, je bestelt voor 30 en kan er met 50 van eten. Volgende keer moeten we bewaardozen meenemen..

- weersvoorspelling: 90% kans op regen, uiteindelijk hebben we 90% van de tijd geen regen gehad!

- Zowel zaterdag (in Diksmuide) als zondag (De Panne) op het terras in de zon gezeten, wie had dat voor het weekend durven dromen?

- ook geleerd dat die karrekes op het strand hard gaan, heel hard, en ze kunnen echt wel omkantelen. En dat je nat wordt, drijfnat! En dat je niet moet duwen om vooruit te gaan, maar trekken!

- Dat de dames er mooi op stonden, zo allemaal in het wit. En een feestje kan toch maar volmaakt zijn als je:
1. Jean als DJ hebt.
2. en als er mooie vrouwen aanwezig zijn.
Dus, feestje geslaagd.

- en nog zo veel meer dingen, maar dat zal de rest wel aanvullen zeker?!

Pascuallo.

Gepost door: Pascal | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

Ook nu weer hebben Gunther en Miranda alle verwachtingen overtroffen.
Het ganse week-end was een feest, maar Zaterdagavond had net ietsje meer.
Het ganse week-end zat vol verrassingen, maar Zondagnamiddag zal altijd blijven hangen.
Het ganse week-end was het goed weer, maar de terugtocht van Maandag deed me nog meer beseffen hoeveel chance we gehad hebben de dagen voordien...
Het week-end was weeral te snel voorbij, maar het zal een memorabel LUSTRUM week-end blijven - niet enkel zwart/wit maar gekleurd met leuke momenten.

Niet enkel de organisatie was perfect, ook de deelnemers hebben geen enkele steek laten vallen ! Ik kijk uit naar dezelfde dynamiek, spontaniteit en teamspirit voor de rest van dit seizoen en vooral de Kruibeekse Pijl zodat ook de rest van Kruibeke eens kan zien en genieten hoe goed jullie wel zijn !

BBC, Oh BBC,....

Gr
Raf

Gepost door: Raf | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

Nog een paar puntjes:

* Betonnen paal VS Wit-Geel Kruis autootje = 1 - 0

* Zwaaien naar de Jean in zijn VIP-Shuttle resulteert in instant plat rijden.

* Voor een rustige nachtwandeling moet je in Beauvoorde zijn.

* De Laurent bleek een rasecht strandsurftalent, ongetwijfeld zat zijn Yoga-moment van die ochtend daar voor iets tussen.

* "De volgende lichten links" is een relatief begrip ter hoogte van Terneuzen.

* De Sven verzamelt werkmateriaal, Red Bull, Caprisonnekes en briefjes van €50 in zijn auto.

Het was mijn eerste BBC-weekend, maar heb er ten volle van genoten! Nog eens bedankt aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft, dit smaakt naar meer...

Gr Sam

Gepost door: Sam | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

Mooi,t`leven is mooi,zolang er zon , muziek en BBC-ers zijn .wat een geslaagd
lustrum-weekend , bedankt aan de familie Van Mieghem , daar zijn niet genoeg worden voor .
BBC is méér dan alleen maar een fietsclubje , het heeft een groot hart met tientallen slagaders . BBC HEEFT GEWOON ALLES
Nogmaals bedankt aan iedereen die erbij was , en pech voor degene die erniet bij waren , want zij hebben iets fantastisch gemist

Gepost door: Maes Frank | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

En ik deel ook nog een paar pluimen uit aan:

- ...Miranda,Gunther en the kids voor de verassende en vlekkeloze organisatie, de toplocatie en de rijkgevulde tafels
- ...onze parcoursbouwers voor het uitstippelen van zowel onze heen- als terugrit.
- ...voor onze wegkapiteins en onze Marcel die ons van de eerste tot de laatste kilometer veilig over onze Vlaamse en Nederlandse wegen geloodst hebben.
- ... voor onze huisDJ Jean die goe den ambiance erin kreeg de zaterdagavond.
- ... voor Marleen en Chris voor de jaarlijkse goede ontvangst bij 'Roos Pap'
- ... en tenslotte voor elke BBC-er die er dit weekend zowel sportief als op gebied van amusement er het beste van gemaakt hebben.

Het was Top!
Grtz,
den (echte) Kurt

Gepost door: Kurt | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

Het 5e weekend was inderdaad weer een topper van formaat!
Elke dag zijn verrassing die mocht tellen!
Dikke pluim voor de familie Van Mieghem zenne.
Kben blij dat de "jonge" garde zich ook geamuseerd heeft. Hoeveel jaar ik die mannen nog ga kunnen volgen (overdag en 's nachts :-) weet ik nie maar kga vooral 's nachts blijven proberen!!
Merci aan iedereen voor den ambiance.

Ook nog woordje van dank voor Chris en Marleen voor de warme ontvangst. De verwarmde omkleedzone en de warme frietjes met hete ballekes en lekkere worsten, afgewisseld met een frisse pint, deden weer veel deugd. MERCIKES.

Greetz en tot vanavond.

Gepost door: erick | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

't was inderdaad een weekendje om in te kaderen.
Gunther en Miranda organiseerde het weer vlekkeloos.
Bestaat de perfectie dan toch ?
Ik verdenk hen ervan dat ze zelfs bij de weergoden iets regelde.
Een wolkje op zaterdag, veel zon en wind tijdens het zeilen op wielen,
en een verfrissende splash met veel zuurstof in de lucht op onze terugtocht.
De lat ligt wel hoog om dit te evenaren.
Het is nu reeds uitkijken en aftellen naar de volgende editie.
Groeten.

Gepost door: Frankie | 23-05-13

Reageren op dit commentaar

Beste vrienden,
Ik heb slechts een klein deel van het weekend meegemaakt. Toch wil ik Gunther en Miranda proficiat wensen met hun organisatie zaterdagavond.
Dit verdiend een dikke pluim.
Ik wens me wel te verontschuldigen bij de mannen die misschien niet zo gelukkig zullen geweest zijn dat ik daar met een aantal vrouwen aankwam, en dan nog zonder op voorhand iets te zeggen.
Ik moet toegeven dat ik af en toe wel eens op mijn tanden moest bijten. Ik hoop in elk geval nog eens tijd te vinden om mee te rijden.
Ik heb er zaterdag van genoten.
Groeten Dirk

Gepost door: dirk de ketelaere | 25-05-13

Reageren op dit commentaar

Het Lustrum weekend samen met jullie vond ik echt weer top, de boel stond van zottigheid weer helemaal op zijn kop.

Ik zal sommige details echt wel missen, vooral het fragment in Tielt als jullie met velen tegen de bomen stonden te pi...n.

Jullie allen kinderlijk zien genieten in een kar met een zeil op het strand van De Panne was klasse van het/de hoogste (Kruibeekse) pIJl.

BBQ à volonté
dankzij onze Luc De Wree..

Ook konden we genieten van lekkere witte en rode wijn
door onzen Eric van het Saniver plein.

Op de terugweg grijs weer en een buitje meer
maar dat deed jullie echt geen zeer.

De BBC mannen zijn gesneden uit sterk hout, ze zijn geestig en stralen kracht, humor en teampower uit, vandaar dat ik er platonisch oprecht veel van houd.

Gepost door: VAN BOGAERT MIRANDA | 25-05-13

Reageren op dit commentaar

Amai wat een weekend.

Eerst kon ik niet mee, dan weer wel, en tegen als het zover was, was het duidelijk: ik zou de zondag efkens terug moeten om wat computers te gaan installeren.
Toch geen seconde spijt gehad dat ik er bij was.
Op voorhand in volledig geheime taal werd mij gevraagd een DJ-setje te voorzien en te zorgen voor leuke muziek op zaterdag. (met veel plezier gedaan !)
Dat er een bus vol nieuwe meisjes ging langskomen was mij echter niet verteld.
Eindelijk eens een weekend in de ardennen ipv aan de zee. Dit zorgde er voor dat de wegen naar de eindbestemming zich hielden aan maximum 2 à 3% stijgingspercentage. Gevolg: iedereen kon volgen (ook ik met mijn dikke valling) en tegelijk nog een klappeke doen. In mijn ogen bleek het blijkbaar langer vochtig 's morgens, maar dat lag aan de druppels op mijn bril. Eens die afgeveegd waren werd het plots een pak droger.
Op het einde nog een terraske mee pikken alvorens op onze hofstede aan te belanden past echt bij een club die "voor de fun" hoog in het vaandel draagt !
Dag 2 kan ik niet veel over vertellen aangezien dit voor mijn +/- 300 km autostrade werd.

Dag 3 : 's morgens op tijd er uit en alles in de auto en vertrekken. De kamers nog eens nagezien en de Majo zijn valies dan ook maar in de grijze camionette gezet. De groep was al weg, en dan de achtervolging maar in gezet. In het pittoreske Damme gewacht op heel de bende met mijn BBC VIP SHUTTLE want het weer voorspelde niet veel goeds. In de bus zakken vol handdoeken, dekentjes, snoep, eten en drinken. Mochten er vandaag enkelen sneuvelen, dan zou ik ze super opvangen ! Dat was mijn missie voor vandaag ! Voor de rest van de dag niet veel werk gehad en niemand die sneuvelde. Kei-harde mannen die BBC'ers die voor een spat(je) regen niet terug deinzen. Bij Roos aangekomen heerlijk gerstenat en het weekend zat er weeral op.

Merci allemaal voor de fijne compagnie !
Merci aan de organisatoren voor het fijn weekend vol verrassingen !
Een pluim voor allen die een pluim verdienen !

Groeten

De Jean.

Gepost door: de jean | 28-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.