06-05-13

Verslag rit 5 Mei naar Molsbroek - Rit naar de 1/2 Maan

 

Zondagochtend om 8.30u kwamen 33 renners het wedstrijdblad signeren voor de eerste editie van de rit naar de (1/2) maan – een parcours uitgedokterd door de patron de huizes, de Rudy. Voor Geert V was het een heel kort avontuurtje want na 250 meter zette hij voet aan grond (problemen met schoenplaatje) en keerde met de noorderzon terug naar huis. Rond negen u was er ook nog een onbeantwoorde (mea culpa maar te laat gezien) oproep van onze Chris, vermoedelijk met 30 min vertraging aan de Saniver ge-arriveerd…. Jammer maar helaas  !

Het traject van Rudy bracht ons via Haasdonk, Velle en Waasmunster naar Lokeren. Tegen den E17 had Rudy een vrij stuk ingelast – ideaal om enkele nummerkes in te studeren voor de Kruibeekse Pijl van 4 Juni.

 

Na het vrij stuk kwam er een MTB stuk onverharde weg, maar gezien de meeste met de koersfiets waren, was het oppassen geblazen en ook Marcel werd van het kastje naar de muur geschommeld in de Velodroommobiel. Het nemen van deze hindernis was een noodzakelijk kwaad om het peleton te laten aanmeren aan het plaatselijk natuurdomein Het Molsbroek. Voor de vogelspotter een natte droom met al die watervogels en bijhorende fauna en flora !

 

Na de les natuurkunde gingen we de oudheid opzoeken in Sinaai met een stukje heerweg (aka. Kasseistrook), wat platte koek bleek te zijn na onze stage in Roubaix en bijgevolg geen valpartijen, geen platte banden en amper een paar druppels zweet -). Dat was anders wanneer we via Belsele en Sint-Niklaas nog een bezoekje brachten aan de hellingen in Tielrode… Wanneer Rudy daarna ook de Veldstraat op het menu zette was het stillekes aan genoeg voor ons echte toetje…

 

Rond 11.30u arriveerden we voldaan bij Christianneke en de zon was al van de partij. Het werd echter nog gezelliger toen Rudy iedereen trakteerde op een HALF MAANTJE… Waarvoor onze dank !!! Het smaakte zoet en naar meer, maar …. Op tijd naar huis !

 

Zondag vertrekken we terug om 8.30u !

En woensdag is er de eerste officiële woensdagavond rit – om 19.00u aan Saniver. Naar traditie wordt deze rit ook wel de ‘Frankrijk’rit genoemd, naar de naam van de dooppeter. Na de rit worden jullie dan ook allen uitgenodigd om bij Frank thuis, hopelijk deze voltreffer, mee af te sluiten. Allen op post !

 

CU,

raf

22:16 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2013 | Commentaren (1)

Commentaren

Ook ik heb zondag genoten van de rit van de Rudy , het sterke kopwerk van onze Brabander Raf ,de glimlach van ons Christiaanke en met kers op de taart een Half Maantje .Dit is zeker voor herhaaling vatbaar . Bedankt BBC !!!
BBC O BBC JIJ BENT MIJN BESTE VRIEND

Gepost door: Frank Maes | 10-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.