23-04-13

Dubbelverslag 13-14 April (Saefthinge en Zele Classic)

Verslag Saeftinghe Classic

… Door STERREPORTER SAM

 

De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt,… kortom de lente is in het land! Ideaal weertje dus om de koersfiets van stal te halen, dachten we zaterdagmorgen. Vol goede moed met  de korte broek naar buiten… en even snel weer terug naar binnen om toch te gaan wisselen met de lange, aangezien het de volle 2 (!) °C was.

Nadat de nodige knopen aangaande kledingkeuze uiteindelijk waren doorgehakt, toch maar aangezet richting Bazel om te starten voor de 135km.  Een 6-tal BBC’ers stonden ons al op te wachten, aangezien we de gekende 5 minuten te laat waren. Ik had ook nog nen halve Blue Boy bij. Alé, t’is te zeggen, alleen den onderkant was in BBC-outfit, wegens voorlopig alleen een zomertruitje…

Onbevreesd beklommen we ons stalen/carbonnen/aluminiummen/composieten/… ros, en reeds na 100 meter vervoegde de Geert ons, aangezien die de eveneens gekende 10 minuten te laat was. In het gezelschap van een kil windje trokken we richting de Polders. Het tempo lag direct vrij hoog, waardoor we toch ergens in Beveren een bordje gemist hadden. Gelukkig bleken we slechts een 2-tal km “verloren” te hebben. De Raf en de Gunther lieten het niet aan hun hart komen, en fungeerden zowat de eerste 50km als kopmannen.

De eerste bevoorrading liet nogal lang op zich wachten, en hier en daar begonnen de onbezorgde gezichten de eerste tekenen van vermoeidheid te vertonen. De Raf en de Guido besloten om al sneller aan den “Aprés-bike” te beginnen, en sloegen af naar de 100km…
Hun afscheid viel bij de fietsgoden precies niet in goede aarde, want er stak een stevig windje op, hetgeen in de Polders al eens voor wat moeilijkheden kan zorgen. Een treintje werd op gang getrokken, en zodoende kwamen we uiteindelijk terug in de bewoonde wereld. Hier werd al snel duidelijk dat de gure Polderwind niet iedereen goed bevallen was, en de laatste bevoorrading was dan ook meer dan welkom.

Nadat we terug wat op krachten waren gekomen, vertrokken we richting Bazel. Een klein groepje van 3, waaronder ikzelf, was al doorgereden terwijl de Gunther nog wat technische problemen had. Vele collega-koereurs sloten zich aan bij hen, en zodoende werden we een 5-tal km voor de meet gegrepen door een voorbij denderend peloton in ware Tour De France stijl… Aangezien we toch een beetje thuis speelden en nog een stoel wilden in de kantine besloten we de grote kanonnen in stelling te brengen, en reden we vlot weg van het peloton. Met iets minder dan 40km/u reden we richting Dulpop, waar we ons samenvoegden met degenen die de kidstour 75km gereden hadden.

Met ne welverdiende frissen in de hand, kregen sommigen terug een iets gezonder kleurke. Of lag dat misschien aan de passerende volleybalsters?

Uiteraard ging iedereen tijdig naar huis, aangezien er zondag nog een rit was, en we voor onze sport leven nietwaar? Tot de volgende…

De Sam


 

Rit naar Zele-Lokeren

… Door STERREPORTER ARNE

 

Mooi, rustig, zonnig weertje en ondanks het vervroegde startuur weer veel sportievelingen

op de parking van de Saniver.

En toch verloopt de briefing niet ongestoord.

De Sven komt plotseling, uit het niets, letterlijk en figuurlijk de groep binnengevallen na zijn opwarmingsritje tussen Pachtgoedhof en Saniver.

Aan zijn gezicht te zien realiseerde hij een nieuwe toptijd op deze afstand.

Een voorbij rijdende Red-Girl geeft nog vlug het startschot en weg zijn we.

De Luc DW en de Mario nemen de kop en trekken ons op gang.

Eerst langs gekende wegen naar Temse en Waasmunster en daarna langs minder gekende wegen naar Zele, Heikant Overmere....

De wegkapiteins zijn weer in vorm en leveren veilig werk.

Ondertussen de Mario afgelost op de kop ('t was wel tegen zijn zin) en naast de sterke Luc DW gaan rijden naar de kasseistrook van Lokeren. Daar nog efkens versnellen en verder naar Daknam, Kemzeke, Sint Pauwels, Sint Gillis, Nieuwkerken, Haasdonk om zo de Halve Maan te bereiken.

We klokken af met 87 km op de teller of in de taal van den Tom een dikke 54 mijl.

In ons clublokaal is het weer een gezellige boel met verhalen over.... de Wannes zijn kampioenen-voetbalploegske, … over het buitenzetten van de Kurt zijn oud papier... en nog veel meer (hé Frank)

Wat ik nog moet vertellen is dat het zondag kermisrit is in Melsele en zijn polders en dat we verzamelen op onze gekende Saniverparking om 8u30.

Groeten, Arne

22:01 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2013 | Commentaren (3)

Commentaren

Hoi gasten,

Weerom prachtige en originele ritverslagen van beide "jongelingen"!
Vorige zondag geen enkele BLUE BOY zien deelnemen aan de 10 miles....kandidaten voor volgend jaar??

Vergeet a.u.b. inschrijvingsgeld voor het 5-jarig Lustrum niet over te schrijven voor 30 april aanstaande.... thanks!

Sportieve groeten,

Gunther VM.

Gepost door: Gunther | 24-04-13

Reageren op dit commentaar

Ja Ja mooie verslagen van deze mooie tweedaagse
er zijn weldegelijk BBCers gespot in den tunnel en in antwerpen,nm
Tom M,Kenny D W,en onze sportschepen Dirk,
Proficiat Mannen

gr
Luc

Gepost door: Blommaert Luc | 24-04-13

Zo te lezen op zaterdag een zware rit gemist (sponserverplichtingen) Trouwens mooi verslag van Sam Aspe
Zondag kunnen genieten van een mooie rit van de Blommaerts , bedankt hiervoor en met als slot nog een verslag van de kleinste blommaert daarbij.
Zondagnamiddag in een zonovergoten 10 Miles gesupportert voor het BBC-koppel
Tom & Xantippe , allebei in bloedvorm (den eene vorm al wa schooner dan den andere).
Weeral een geslaagd en sportief weekend achter de rug
BBC , LAAT JE LEVEN

Gepost door: Frank | 26-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.