18-03-13

Verslag 17/03 - Rit over de brug van Temse

... Door ster-reporter Gunther Van Mieghem

 

Zondag, 17/03/2013 – 09h00 – Rit over de brug van Temse.

 

Ondanks een toch wel kille en grauwe ochtend, geven heel wat collega’s, goed ingeduffeld tegen de kou en mogelijke regen, present op onze tweede seizoen rit. Enkele nieuwe gezichten en/of oude getrouwen die de eerste rit hebben gemist tekenen nu aanwezig. Welkom mannen!

 

Rond 08h50 komt Laurent aan op onze vertrouwde en deels  her-aangelegde Saniver vertrekplaats, maar zal wegens een “lang-saufen”(of zoiets) kwetsuur, de rit vanuit de volgwagen meemaken.

 

Onze Raf VH geeft ons nog een korte briefing van zijn –jaarlijkse- klassieker en enkele minuutjes later zet het pakt zich in beweging. Via een meer dan gehavend putten en scheuren wegdek verlaten we spoedig onze vertrouwde Kruibeekse grond om via o.a. Steendorp en Temse de grote plas, Schelde genaamd, over te steken. Op weg naar Bornem pikken we nog ne frisse (?) en blozende (?) voorzitter op die ons legioen komt versterk… euh vervoegen!

 

De “jeugd” die, tegen de wind in beukende en zwoegende, resoluut het peloton op sleeptouw neemt, toont aan dat ook zij niet te onderschatten zijn en tevens (al) in bloedvorm verkeren. Bedankt Sven, Sam en Jeroen.

 

Zonder oponthouden en uitmuntend werk van de baankapiteins van dienst, glijden de kilometers aan een gezapig tempo onder onze wielen voorbij. Hier en daar last onze Raf nog eens een pittige beklimming in en fluit zelfs zowaar een vrij stuk in …tijdens een beklimming weliswaar. Kwestie van ons al wat voor te bereiden op een, veel te vroeg in het seizoen vallende, E3 prijs van volgende week denk ik.

 

Terug op bekende bodem rijden we via de Pismolenstraat aan een gemiddelde(!?) snelheid van 30 km/uur omhoog, richting clublokaal waar we nog eens vergast worden op lekkere sandwiches, met liefde en toewijding gesmeerd en belegd door Christel en Deborah…. Bedankt dames!!

 

Tussen pot en pint en sandwich praten we nog wat bij en worden de laatste ploegen vakkundig samengesteld ….  Alleen die ploegnaam kiezen is verdomde moeilijk hé?!

 

Wat we verder nog onthouden van deze 80 kilometer mooie en leuke rit is dat A. we steeds een valhelm moeten dragen, B. we onze windjack als bovenste kledingstuk dragen en C. we onze GSM thuis laten (voor sommige toch… nietwaar Chris?) om te vermijden dat moeder de vrouw ons beveelt onmiddellijk naar huis te komen!

 

Enfin, we zijn het seizoen talrijk en zonder al teveel problemen gestart… volhouden maar en op naar de volgende –week- uitdaging!

 

Sportieve groeten,

 

GvM.

14:21 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2013 | Commentaren (4)

Commentaren

Merci Gunther voor het verslag. Af en toe moet er gewerkt worden jammer genoeg :-(. Dankzij het verslag kunnen de afwezigen toch een beetje meegenieten van de weeral geslaagde uitstap.
Greetz en tot zondag.

Gepost door: erick | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

De Gunther heeft het weer goe gezien en geschreven.
De Wintervoorzitter krijgt het precies toch wat moeilijk eens de temperatuur boven de nul begint te stijgen.
Lekker voorjaarsparcours en broodjes, merci Raf.
groeten,

Gepost door: Frankie | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

Bedankt raf voor de rit en de sandwiches , als je pannekoek bent smaakt wel een sandwichke na de rit .Weeral een mooie opkomst bij weinig goe voorspeld weerbericht , op naar beter weer!!
Want BBC ,,GEEFT JE VLEUGELS ,,
tot zondag

Gepost door: Frank | 20-03-13

Reageren op dit commentaar

Een goe ritje, (goe weer)en goeie sandwiches, meer moet da nie zijn.
Merci Raf,Christel,Deborah en de baankapiteins.

Tot zondag.

Gepost door: Wannes | 20-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.