10-10-12

2 verslagen van de laatste zondagrit

Het verslag van Herman..

zijn geheugen liet hem in de steek om een verslag te schrijven over de rit van 30 Sept. Bijgevolg heeft hij ons een uitvoerig politiek geladen boodschap achtergelaten...

Weervrouw Sabine is er net als de 30 vorige zondagen weer boenk op met haar voorspelling. In tegenstelling tot de vorige dagen ziet het er bij de start al meer dan behoorlijk uit. Een frisse ochtend, maar een stralend zonnetje wacht de aanwezige BBC-ers voor de op één na laatste rit van het seizoen.

Weer heel wat leden lieten hun bedstee voor wat het was en zijn er thuis vanonder kunnen muizen. Luc dW straalt al sinds vorige week als nieuwe kampioen en haalt na enkele podiumplaatsen eindelijk de hoofdvogel binnen! (lees hiervoor het uitgebreid verslag van vorige week). Proficiat YM2012!!!. Enkel de gele schoenen ontbraken nog…

Eeuwige roem is nu ook voor hem verzekerd en hij verwerft definitief een plaatsje in de steeds rijker wordende geschiedenis van het BBC team.

We vertrekken iets na 9.00 uur na het optekenen van de aanwezigen voor een bochtrijke tocht van 75km door de maïsvelden van “ ‘t Soete Land van Waes”.

Marcel is weer terug elke week trouw op post als sportbestuurder van dienst en als driver van de velodroom-mobile. Ook hij bereikt weer stilaan zijn topconditie.

De wegkapiteins bewijzen dat zij nog steeds uit het goede hout gesneden zijn en nemen onmiddellijk de leiding om zoals reeds het hele seizoen, de tocht weer in goede banen te leiden. Voor mijzelf is het in het begin nog wat wennen en weer wat zoeken naar een plaatske in dat grote peloton. Zalig om, goed beschermd, vanuit de tweede rij de rit te “ mogen” uitstippelen.

 

De verkiezingen zijn niet ver meer af en een grootschalige verspreiding van affiches vormt van oudsher een belangrijk onderdeel van een campagne. Naast televisie en internet lijkt dit nog steeds een doeltreffende manier om de kiezers te bereiken. Ondanks het vroege uur staan Antoine, Dirk, Eric, Jos, Jules, Pia, Tina en zelfs Jan Heyrman (let op BBC-ers, laat U niet verschalken: het is niet onze BBC-Jan!!!) ons in de beginkilometers lachend op te wachten.

 

We rijden aan een gezapig tempo richting Tamise sur l’Escaut. De meesten doen dit met de vingers in de neus, of is het met de handen boven op het stuur? De tocht voert ons verder langs enkele fraaie hoekjes uit het Waasland: het landelijke Tielrode met zijn zacht golvend Durmelandschap, het bosrijke Waasmunster met zijn luxueuze villawijken, een flink stuk kasseien tussen eeuwenoude hoevenin Sinaai (Cadzandstraat lijkt wel autostrade in vergelijking met de kasseistroken die we vorige week voorgeschoteld kregen (ook hiervoor verwijs ik graag naar het uitgebreid verslag van vorige week)),via Kemzeke ( waar Eddy Merckx ooit  zijn allerlaatste wielerwedstrijd reed) rond Sint-Niklaas, stad der fabrikanten, naar Nieuwkerken (thuishaven van een voetbalploegje in tweede klasse).

Via een ommetje richting  'Ostonk' terug naar Temse, waar voor de laatste keer dit seizoen, de Kattebrug “gepakt” wordt.

 

Ook langs de baan blijven de de heren, dames politici ons toelachen. Het lijkt wel of ook zij genieten van deze mooie herfstochtend. De zonnestralen dansen op de maïsvelden en de bladeren van de bomen beginnen te verkleuren.

Zo kunnen we onderweg genieten van de steunbetuigingen van:

Collega fietser Luc de Ryck in Temse,

Rik Daelman, burgemeester van het betere schlagerlied in Waasmunster,

in de buurt van de knaptand passeren we Christel Geerts, opvolger van de Freddy in Sint-Niklaas,

in Haasdonk kijkt Marc van de Vijver ons volks en vastberaden in de ogen.

Hier en daar zijn affiches het mikpunt van vandalen geworden en zijn er allerlei “versieringskes” aangebracht met zwarte verf. 

 

En kijk…. daar staan onze Kruibeekse vrienden ons opnieuw of nog steeds lachend op te wachten om ons veilig en wel weer op het thuisfront te ontvangen.

Na een laatste beproeving in de Pismolenstraat richten we ons Steven ( helaas maar 4 punten dit jaar..) verder naar de voor BBC zo vertrouwde heimat: ’t sfeercafé op de Molenberg waar Rudy nu sinds kort ook voor Hoegaerden van ’t vat gezorgd heeft…

Tussen pot en pint en met Christianneke in actie is de sfeer weer opperbest. Meer moet dat niet zijn...

 

Alvast tot volgende week voor de sluitingsprijs.....

 

Herman

xxx

 

 

 

De visie van Pascal op de rit van HERMAN & Marc ::

"Mannen, zo in het begin van het seizoen, gaan we het rustig aan doen", zei Herman.

"Een ritje hier in de streek. De baankapiteins zullen veel werk hebben, we gaan veel draaien en keren. En dan heb ik ook nog iemand nodig die voor mij wil rijden, want ik ben nog niet zo goed in conditie."

 

En weg waren we. Grote opkomst, was dit door het herfstzonnetje? Of wou men nog snel 10 punten sprokkelen om toch nog een plaatsje hoger in het klassement te geraken? Misschien kon de Jean nog net voor Frank komen, nu die er niet was. Want dit was de laatste zondagrit van het seizoen.

 

Geen wind, stralende zon, we vlogen er goed in, aan 33, al gauw werd er aangemaand om het wat kalmer aan te doen.

Zo peddelden we rustig naar Temse, door de Zaat, naar de eerste helling in Tielrode. Daar kwam een traktor juist de berg af, wij moesten allemaal op een rij, iedereen in de remmen, de traktor bleef maar zachtjes verder vooruit gaan, gesukkel met klikpedalen, gezwalp, dan toch los geraakt, net op tijd.

 

Verder door de heide en de villa's van Waasmunster, enfin over de heide en langs de villa's. Zo naar de Sinaai-woestijn, niet met zand, maar wel stenen, kassei-stenen meerbepaald. Gelukkig lag er voor de meesten een betonstrookje links en rechts. En zoals gewoonlijk daverden de Flandriens Wannes-le-petit, Raf-de-beul en Luc-le-cruel over de kopkes, alsook nog enkele anderen uit het peleton.

 

Dan was er een lekke band. Dat is altijd goed meegenomen, vooral als het zo ongeveer halverwege de rit is. Kunnen we even wat overtollig water lossen, en wat energie-banane-repen naar binnen werken. En zo is het ook wederom bewezen dat onze trouwe Marcel niet voor niks mee rijdt. Bij deze een ferme bedankt voor het zo goed als wekelijks volgen van het blauwe-jongens fiets-genootschap dat contradictorisch genoeg in het zwart/wit gekleed gaat.

 

Ongeveer 60km op de teller, we rijden Sint-Niklaas voorbij, iedereen smacht al naar de frisse pint al dan niet met cola gemengd. Maar nee, we maken nog een bocht en gaan opnieuw naar Temse. Moeten we de rit nog eens overdoen? Dat niet, maar zo kunnen we er nog een helling bij nemen. Dat was het leuke aan deze rit, we zijn niet ver van huis geweest en heb toch een heleboel bergjes kunnen beklimmen, los van de bruggen over de E17.

 

Tenslotte nog een laatste stukje vals plat, nee geen valse platte band, maar de Pismolenstraat, waar de echt getrainde mannen zich kunnen onderscheiden na een rit van 75km, ik zie onder andere Andy, Wannes, Erick en Raf passeren, en schiet me niet dood als ik er nog vergeten ben, want er waren er nog meer die als een pijl uit een boog de Molenberg op schoten.

 

Christianneke straalt weer als vanouds in "haar" cafe. Rudy is zuinig met zijn chips en de zakken worden met liefde gegeven, allez zo proberen we het toch te interpreteren als de 2 zakken op tafel worden gesmeten. Dat komt natuurlijk omdat er niet zo veel plaats is in ons achterkamertje, maar dat maakt het nu juist zo gezellig. Na wat aandringen krijgen we nog 2 zakken ... tja, het kan niet iedere week feest zijn van de Gele Trui.

 

Alweer een leuke zondagvoormiddag,

Op naar de slotrit,

en pas op, 't is de zaterdag,

zondag kan je voor het eerst in maanden eens tot 10u in je bed blijven liggen.

Pascal.

 

16:48 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.