26-07-12

2e zit voor rit naar Lokeren/Zele 22/07

Na zaterdagavond naar het weerbericht te hebben gekeken, had ik er goede hoop op dat de weergoden niet met onze voeten zouden rammelen. Tenminste als we de weerman mochten geloven…

Al kijkend door het raam op zondagochtend dacht ik even terug aan hoe ik een paar weken geleden als een half verzopen waterkieken terug thuis kwam na een rit door de Beverse polders. Deze keer wist ik zeker dat dit niet zou gebeuren!

Na een behoorlijk talrijke opkomst werd tijdens de briefing bekend gemaakt dat er een mooie rit via Temse-Velle, Sint-Niklaas en Hamme richting Lokeren op het programma stond.  Een heruitgave van een succesvolle rit eerder dit seizoen uitgetekend door Luc B.  Daarna was er nog een stop voorzien bij Yves van café De Hen (als dat maar goe komt…Verstomd).

Niet alleen de weergoden waren ons gunstig, want na een rit van ongeveer 90 km hadden we zelfs geen enkele platte band moeten vervangen! Als er dan al een tegenvaller was dan waren het wel ongetwijfeld de kasseistroken in Lokeren. Op de terugweg zijn we via Haasdonk, waar de dorpskern stilaan vorm begint te krijgen, afgezakt naar café De Hen zoals eerder was meegedeeld. En ja den Yves was blij ons te zien ...KnipogenNa een paar frisse pinten op een gezellig terras onder een deugddoend zonneke was dit een schitterende zondagvoormiddag! Hopelijk volgende week een even mooie rit met hetzelfde weer en een talrijke opkomst.

Peter Maes

16:33 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (1)

Commentaren

Ritverslag 29/07/2012

The Blues, the Reds and… the Purple

Belangrijke mededeling voor volgende week zondag, diegenen die niet meerijden met de dodentocht, er is een 2e rit voorzien onder commando van Raf Van Hul met vertrek aan de Saniver om 09.30. Voor de rit van 12/08 is het vertrekuur 09.00 i.p.v. 08.30!

Omdat het zondag een thuismatch was voor mij, heb ik ons writer-boekske in ontvangst genomen van onze langste Maes in de gelederen de Peter. De geplande rit te Melsele stond in teken van de verleden jaar overleden Gerry Van Der Aa die in een motorongeluk omkwam aan de Farnesebrug in Kallo waar we ook zijn over gereden. In de Kruibeekse Molenstraat vertrokken naar schatting 23 blues, ja een schatting want onze secretaris Blommie ist op vakantie vertrokken. Voor ’t klassement nog een markante afwezige, Frankie Blommaert laat wellicht definitief de rol los voor de gele trui. Maar bij het startschot om 09.00 gelukkig ook terug een oude bekende. Onze specialist hardrijder Laurent D., verlost van rolstoel en krukken, kwam terug proefdraaien na een ernstige blessure aan de voet. Verder ook een nieuwe toptransfer in de maak…, Christof De Bruyne van Quick Step wil zich komen vervoegen bij de Blue Boys en liet tijdens de rit zijn kwaliteiten al tonen als kopman, mijn zegen krijgt hij al!

De vooruitgereden “yellow man” Luc DW en Wim M. snelden met de verzamelde VWB kaartjes al richting Melsele Dorpsplein waar de rit vertrok. Toeval of niet maar de organisatie had dit jaar met onze gekende blauwe pijlen gewerkt om het traject te kunnen volgen. Weinig onbekende wegen leidden ons doorheen Melsele, Verrebroek, Kieldrecht en zo richting het Nederlandse Emmadorp waar we de overgang in de rode pijlen (60km) even over ’t hoofd hadden gezien… Wel een ritje met serieuze tegenwind, waarin onze youngsters Quinten en Wannes regelmatig puik kopwerk kwamen doen. Dat de Lorre nog niet volledig scherp staat, ne platte achteraan… Bij de bevoorrading aangekomen, verbroederden of verzusterden de Blues met de vrouwelijke Reds om er wat annanaaanas, bababananen en peperkoek te smullen. De rit verder gezet met 2 vlugge reds tijdelijk in het gezelschap, reden we met opgetrokken snelheid over de rechte wegen. Het stukje meewind op de terugweg zette André Rottier aan om samen met Mario L. de 40km/h aan te houden, verbrokkeling in ’t peleton tot gevolg. In het havengebied Kallo kwam de wind weer vol op de neus, het was boksen om de 30 km/h vast te houden. Den André moet toch in ’t rood (of purper?) gelopen zijn met zijn versnelling want nen ontploften lekken band was zijn deel. Juist voor de gevaarlijke schuine spoorwegen te dwarsen, die tijdens de rit toch weer voor een serieuze valpartij hebben gezorgd maar gelukkig niet in onze groep. Na het terug passeren van Melsele kwam de aankomst in zicht bij Roos Pap waar er weer veel leute en plezier was en we super gesoigneerd werden door Marleen met hapjes en gerstenat.

Om af te sluiten, nog enkele momentopnames uit het writer-boeske:

- De Lorre zou de Sean Kelly van komende zaterdag willen meerijden maar hij kan (dat) niet, wij wisten dat al…

- De Gunnie is op vakantie voor 2 weken naar Italië vertrokken, en verliest zodoende veel kostbare punten. Maar de Jean C. vindt dat helemaal niet erg voor zijn klassement.

- Den JP gaat nog 1 woensdagrit meerijden om zijn puntenaantal op een 10-tal te laten eindigen.

- Het gaat weer zéér hard met Marleentje bij Roos Pap, onze voorzitter kan zelfs nie volgen met de cola’s

- Werd er al luidruchtig de winning song “yellow man” gezongen voor Luc DW.

- De decibelmeter bij Roos Pap is tilt geslagen bij het 5e bulderlachske van de Wim, binnenkort te verkrijgen als beltoon op jullie smartphone of gsm

- We weer zeer blij waren dat de Pol met Velodroommobiel heeft gereden

- De Red girls met kleine en soms zeer grote brillen op hun achterste rijden…

- Dat André R. en Raf VH zo graag samen eens een verslagske willen schrijven.Tot volgende week,

Tom M.

Gepost door: Tom Maes | 30-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.