25-06-12

RIT VAN 24-06-2012

Ieder nadeel heb zijn voordeel,

 

Nadat Luc D W zijn briefing had gedaan vertrokken 17 dappere leden voor een tochtje van ong.110km door vlaamse en hollandse polders.

Na een ommetje door de Beverse deelgemeenten trokken we de polders in met een dichtslibbend wolkendek boven onze hoofden waaruit al wat druppels begonnen neer te dwarrelen, genietend van het landschap werd het alsmaar natter en natter maar dat kon de pret niet drukken.  De lange Gunther probeerde een contract te versieren voor een optreden op de kruibeekse pijl volgend jaar denk ik,wat een zangtalent!!!

Ook in de regen zagen we mooie bloemenvelden,akkers,prachtige weilanden met paarden, schapen,koebeesten,alleen winterbeesten hebben we niet zoveel opgemerkt gisteren voormiddag. Voordeel van de regen: veel zuurstof in de lucht , geen pollen in de lucht (enkel de Pol in de volgwagen), weinig verkeer of andere fietsvrienden. Na een vrij stuk werden we getrakteerd op een tussenpauze waar we werden verwend door Hilde van de Luc met lekkere verse warme!! rijsttaart en andere versnaperingen.

Het tweede stuk van de rit was het moment om de hemelsluizen helemaal open te draaien met nog wat extra wind er bovenop,de JP was da beu en verving snel zijn hoge velgenwiel door een laagprofielwiel zodat hij wat beter door de wind kon snijden. Ook den Benjamien had plotseling door dat hij wat extra windvangers bij had en besloot zijn jasje wat strakker aan te sjorren,zo harkten onze dappere flandriens zich richting Kruibeke.

Omdat we niet te veel nattigheid wilden mee naar huis brengen besloten we maar te stoppen bij den opvolger van Pier Tiep(De Luc Cafe de roos)in Haasdonk waar we rustig konden bekomen van deze natte maar toch leuke rit.

Met veel dank aan de rit organisator:Luc D W

Jan H en Luc DW voor het vele beukwerk tegen de wind

Onze Wegkapiteins

Hilde & Cedric voor de lekkere versnaperingen onderweg

De Pol in de SANIVERMOBIEL en de taxiservice erna

 

Saluu nu ga ik mijnen fiets kuisen

 

gr

19:24 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (2)

Commentaren

het was een bangelijke rit, veel wind in de polder en de regen was er te veel aan. misschien kunnen we de gunther stiekem inschrijven voor idool 2013. en voor jan h. en luc dw. chapeau zeg, bijna 100 km aan kop gereden, respect. bedankt hilde voor de bevoorrading. hopelijk wordt het zondag het weer wat beter, ik wil zon zien en weinig wind.

Gepost door: jp | 25-06-12

Reageren op dit commentaar

Week na week of te wel verslag na verslag word ik met verstomming geslagen omtrent de schrijfvaardigheid van onze verslaggers ter plaatse!
Heel knap verslag Johan C euhh sorry Luc bedoel ik.
Tevens dank @ Luc DW & familie! Een prachtige rit met een meer dan goed gevulde en lekkere bevoorrading .... chapeau!
'T leven kan toch zo mooi zijn als de zon schijnt. Kijken al uit naar den JP zijn rit van a.s. zondag.

Gepost door: Gunther van Mieghem | 28-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.