18-06-12

Dubbelverslag Jan Bogaert Classic en Sterhoekkermisrit

Verslag nr1 door onze reporter Wim Maes ... :

De weerberichten die voorspelde niet al te veel goeds maar we starten de dag met volle zon en ondanks het vroege vertrek arriveren er toch een 25 tal BBC’ers aan de Saniver.  We maken ons klaar voor één van de klassiekers van het seizoen de ‘jan bogaert classic’ en dus worden onze welgekende VWB-kaartjes verzameld. Onze Luc Dewreede en Gunther Vamieghem  die vlammen met deze kaartjes richting Temse tegen een tempo van +/-37 (allee zeggen ze heee) om de inschrijvingen te regelen.

We starten de rit dus met 2 baan-kapiteins minder en dus was het voor de 4 overblijvende gasten alle hands aan dek om tot in Temse alles in goede banen te leiden. Ginder aangekomen werd iedereen voorzien van een blauw lastig kleefbandje dat mist wat gesukkel aan de linkse of de rechtse poot werd bevestigd. En dus wij daar weg voor een uitgestippelde tocht met oranje pijlen die ons de weg wijze richting Moerbeke voor een eerste bevoorrading. Onze drinkbussen worden voorzien van een soort oranje-plakkende sport drankje, we hebben voor de rest ook nog de keuze uit allerlei energie versterkende versnaperingen. 

Vervolgens hervatten we onze weg en de Marcel die was blijkbaar effe in slaap gevallen want we waren plots weg zonder hem, allee na een kort oponthoud was hij weer van de partij en hervatten we onze tocht. Dienen Marcel ‘da is nogal ne keirel he’. Enkele kilometers  na de bevoorrading wordt onze groep in 2 gesplitst de ene groep rijd de 70km en de andere de 90km, voor de 125km waren er geen kandidaten. We arriveren na een zonovergoten rit aan het boothuis in Kruibeke, met slechts 2 pechvogels die plat reden maar voort van de rest een vlekkeloze rit. Over de gebeurtenissen op het terras van het boothuis moet ik jullie verschuldigd blijven, want daar aangekomen werd ik er aan herinnerd dat ik eigenlijk da weekend van wacht was oeps J.

Grtz,

Wim  

Verslag nr2 door onze reporter Wim Maes ... :

Deze week rijden we de ‘sterhoek-kermis rit’ en de gps-mannekes van dienst zijn de super Mario met de “super benen” en onzen afgetrainde Tom VH met zijnen “platten buik”. Allee die gasten hadden voor ons een knap ritje in elkaar gebokst op redelijk onbekend terrein.  We starten aan de Saniver om 08:30 richting burcht. Maar voor ik aan de uitleg van de rit ga starten is er toch 1 bepaalde figuur in ons peloton die we even extra moeten vernoemen. Onzen “Gunterus” die had blijkbaar toch wel iets te zwaar doorgezakt want hij arriveerde aan de Saniver op een soort van mega uitzonderlijke nooit geziene manier met een redelijk uitgewrongen gezicht. Nen bril opzetten da was hij blijkbaar vergeten en we hadden echt de indruk dat het schuim nog in zijn ogen stond. Allee in ieder geval kunnen we allemaal beamen dat er serieus wat karakter nodig is om in die toestand toch van de partij te zijn en dus is de sollicitatie voor de gele trui meer dan een vermoeden geworden.

Soit we gingen dus vertrekken richting burcht J.  We rijden via den “Burchtsen dijk” naar de voetgangerstunnel waar we met de lift onder de schelde duiken om dan aan den andere kant weer boven water te komen en het centrum van Antwerpen in te duiken. Daar belanden we midden in een lokaal rommelmarktje en na wat wringen schieten we ons de kaai op richting haven van Antwerpen.  De kasseien die we daar onder de wielen krijgen zijn  van het kaliber ‘paris roubaix’ gene kak. We rijden met serieus wat tegenwind langs alle grote bedrijven van de haven toen plots een of ander individu uit Rupelmonde een nieuwe kerncentrale meende ontdekt te hebben in Antwerpen maar we reden eigenlijk gewoon langs de koeltorens van den Doel J.  Onze “Gunterus” nog steeds stillekes achteraan in het peloton en dus had de Jean (specialist in kerncentrales) zijn taakt van de “Sssspppppoooooorrrreeeennnn” overgenomen.

Tijdens onze excursie door de haven was onzen Tom VH op een gegeven ogenblik toe aan een energie versterkende “boemerangbanaan”. De schil werd naar goede gewoonte aan de kant gesmeten maar vanwege de wind …. hihi. Allee we eindigen onze excursie langs dezelfde weg en dus wij terug met zen allen en met het nodige gebrul door de voetgangerstunnel. We belanden met ongeveer 80km’s in de benen op de sterhoek. Daar worden onze hongerige magen gevuld met botterhamen belegd met kaas, salami, préparé, hesp en met ne kwak mosterd voor de liefhebbers.   

Tja aangezien ik mijn verslag van vorige week nog niet klaar had en ik het boekske vergeten was heb ik het verslag van deze week dan ook maar voor mijn rekening genomen. Volgende week ben ik met verlof in Turkije en dus geeft ik bij deze het boekske door aan de Luc Blommaert. By the way ik mag het boekske 2 weken achter elkaar doorgeven J.

Bedankt, Chris voor de Boterhammen, de gps-mannekes voor de vernieuwende rit en de Pol voor de vervanging van onze Marcel.

Grtz,

Wim

08:57 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (3)

Commentaren

Hey Wim, mijne man da het gij goe geschreve jong. Ich wis nie dat gij zoveel schrijverstalent had, ech heel cool. Ich ben ondertussen al véééél beter en je mach gerus op mich rekenen volgende week. Geniet van uwe vakantie man met Miranda (alhoewel er volgens Bruno-Curt maar 1 Miranda kan zijn) mijne man en doe rustig aan he... het seizoen is nog laaaaaaaaaaaang.

Gepost door: Gunther van Mieghem | 18-06-12

Reageren op dit commentaar

Ja Wimmeke, hopelijk kunt ge na uw verlof ook zo een veelbelovend verslag brengen :-))).
Inderdaad knap geschreven makker.

Greetz

Gepost door: erick | 21-06-12

Reageren op dit commentaar

Wist je dat 08.30 vertrek zéér vroeg is na een Paëllafeestje van de Sterhoekkermis?
Wist je dat de voetgangerstunnel 572m lang en +-32m diepte onder de kaaimuur gelegen is?
Wist je dat sommigen zeer wit kunnen wegtrekken bij 't nemen van de lift aan dienen tunnel?
Wist je dat de rommelmarkt in 't stad een peulschil was tegenover die van de Sterhoek kermis?
Wist je dat automatische lussen aan Antwerpse verkeerslichten nie kunnen marcheren als den BBC er op staat?
Wist je dat onze zwarte medemens ook met ne fiets overweg kan?
Wist je dat de Antwerpse haven indrukwekkend stil kan zijn op ne zondagse morgen?
Wist je dat de Frank, de Curt, den Bruno, de Joerie, en Duvelke bij Lanxess werken (of aanwezig zijn)?
Wist je dat de Jean avondschool aan 't volgen is bij de "spooorren"wegen?
Wist je dat Lillo-Fort een nog steeds druk bezocht minidorpje is na zijn havenonteigening?
Wist je dat de door ons voorbijgereden windmolen "De Eenhoorn" aan de Scheldelaan al lang niet meer wiekt?
Wist je dat er desondanks dat toch enorme tegenwind kan staan omtrent de Noorderlaan?
Wist je dat de perfecte rituitstippelaars Tom VH en Mario VV hun voorbereiding per auto deden wegens havendrukte en striemende regen?
Wist je dat het pintje en de lekkere boterhammen van Chris en Marleen enorm smaakten bij aankomst (dikke merci!)?
Wist je dat onze Pol dubbel en dik zijn dubbele punten verdiend om de volgwagen te besturen?
Wist je dat Izmir een knap dubbelverslag in ons boekske produceerde?

Awel dan weetet nu wel!

Tot zondagmorgen vanachter op onze fiets...

Tommeke Maes

Gepost door: Tom Maes | 21-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.