19-05-12

Rit van 13-05-2012 door de ogen van de Jean!

13/5/2012

De dag begon voor mij al goed met ne platte tijdens het naar de start rijden.

De Gunter dan maar voorop gestuurd om te zeggen dat ik te voet kwam.

’t Was friskes maar eindelijk was de zon eens van de partij.

Aangezien ik  wat later arriveerde en de Pol mij onmiddellijk 10 meter tegemoet kwam gereden om mij een nieuw achterwiel aan te bieden, mistte ik de briefing en was het dus afwachten wat de dag zou brengen.

De eerste wegen waren vertrouwd terrein, behalve voor de Wim want die ging vol in den eerste put met ook ne platte tot gevolg.  Eens waasmunster gepasseerd kwamen we al vlug op minder bekende bodem.

Hamme Sint-anna, lokeren, puivelde, sinaai, en waarschijnlijk nog een aantal andere maar aangezien ne mens pas na de rit weet dat er een verslag moet geschreven worden is het moeilijk om deze gegevens allemaal correct neer te pennen, laat staan in de juiste volgorde.

Velen hadden blijkbaar zin in het vrije stuk, ik offerde mij op om de kop te nemen van “de achterblijvers”, maar al gauw vonden nog een aantal dat dat te traag ging.  De prins posteerde zich naast mij en zo bleven wij zei aan zei de kop van de bus naar de goede richting loodsen.  Wat ik al langer wist, maar de lorre blijkbaar niet, was dat er achter ons nog slechts één man reed !  De Pol !  Het was zalig genieten van de omgeving en we konden zelfs nog een ooievaar spotten.

Nadien naderden we de groep en konden we met zen allen de tocht verder zetten.  De organisator van dienst (Rudi) wou zijn stunt van woensdag nog eens over doen, maar bij gebrek aan een gracht reed hij dan maar de “zachte berm” in.  De nodige stuurkunsten brachten hem terug op het juiste betonnen spoor en zo kon hij ons dan toch verder de nodige richtlijnen geven om richting Kruibeke te rijden.

In de laatste 15 km nog wat hellingen ingelast en zelfs daarmee had de Pol, ondanks het feit dat het zijn eerste rit was, geen problemen.  ( dat beloofd voor het weekend Pol ! )

 Café van dienst om de afgepeigerde lichamen van de blue boys terug nieuw leven in te blazen was deze keer  “Roos pap” met Marleen aan het stuur van den toog.

De portiekes koud gemengd stonden klaar op de tafels en de eerste pintjes vloeiden in onze richting. Met liefde getapt, en dat proeft ne mens !  Den Tom gaf er ene voor zijnen birdday, de ………. (twijfel alom bij het zingen van het lied) gaf er ook ene omwille van zijn laatste vrijgezellen zondagrit en voegde daar een uitnodiging aan toe voor de woensdag (schieting), nonkel Werner knikte bevestigend en alzo werd de rest van de pintjes verwerkt en werd het nog een aangenaam vertoeven in café voermansrust, want zo noemt  het café officieel. 

Na mijn toiletbezoek was mijn pint versierd met de vierkeuren-bic en wist ik dus hoe laat het was.

Volgende week (20/5) start de rit om 8u en de week daarna is het ons weekend met aankomst in het hierboven vermelde café.

Rudi, het was een fijne rit, waarvoor dank!

Tot in den draai, De Jean.

14:16 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (1)

Commentaren

goeie Jean,

goe verslag,

dit verdiend meer dan "nul" commentaren
daarom mijn bijdrage ...

mssch zet dit aan tot meer!!!

patje

Gepost door: ym09 | 22-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.