24-04-12

Dubbel Verslag Saefthinge en Rit Zele

VERSLAG BAZEL - SAEFTHINGE 135km:

 

We schrijven 21 April anno 2012 ….07h30.

 

Zoals een groot veldheer ooit zei “Onder de Galliërszijn de BBC-ers de dappersten (of was het nu de zotsten?)” verzamelden ondereen dichte en samengepakte grijze hemel vier helden…. Lucus, Andyus,Wernerus en uw ondergetekende pennenvriend.

Ondanks het academisch kwartiertje bleven we op onze hongerzitten en vertrokken met 4 om de Saefthinger-classic te bedwingen. Via Haasdonkmaakten we al snel kennis met onze Vlaamsche polders en hun windstreken…man man man met de wind recht op onzen toeter (voor ongeveer +/- 100 km!) bolden we richtingde Nederlandse grens om via o.a. Emmadorp, Paal, Duivenhoek en andereidyllische plaatsen Terneuzen binnen te rijden.

Onderweg afscheid genomen van Wernerus die (wegenswerkzaamheden thuis) voor de 75 km had geopteerd… Wernerus alleen tegen de wind…karakter man, chapeau!

Enfin wij dus met 3 verder beuken en zwoegen. Na eenwelgekome bevoorrading snel verder want ondanks het feit dat we (gelukkig maar)van aangekondigde hagel- en regenbuien gespaard waren gebleven was het toch welfrisjes en kregen we al snel kou.

Na onze Hollandse verkenning via Stekene terug huiswaarts enja (eentonig niet?) nog altijd wind op kop. Onnodig te zeggen dat we héél blijwaren dat De Dulpop in zicht kwam. Aan een gemiddelde snelheid van 29.8 km/uurbereikten we omstreeks 12h15 ons eindpunt waar enkele welverdiende Leffe’s hun opwachting op ons maakten.

Later nog even (??) verbroederen met de vrienden van de 75 km om dan na het nodige vochtrond 14h00 (in de plenzende regen!) huiswaarts te keren. Moe maar voldaan….Het was weer een prachtige dag geweest!

 

Uw genegen,

 

Guntherus.

 

2. RIT NAAR ZELE:

 

Zondag  22 april

 

Rit naar ZELE en nog veel meer.

 

Kwart voor negen,mijne ”mono-volume“ geparkeerd aan de sfeercafe en lap,geen drinkbus bij. Change dat de Luc daar juist tegen woont en zo vriendelijk was mij uit de nood te helpen.

Bij SANIVER aangekomen  stond er nog niet te veel volk zodat er nog plaatskes uit de wind ,want die was van de partij, beschikbaar waren. Natuurlijk stond Luc BL. er ook al om alles te orkestreren .

Enfin, met 22 strijdwaardige en strijdvaardige coureurs beginnen we aan de rit die ons ,volgens de onderrichtingen van Luc ,gaat leiden naar Hamme,Zele en omgeving en waar er onderwegen rekening zal moeten gehouden worden met enkele gevaarlijke oversteekplaatsen.

Maar  alvorens te vertrekken nog een klein overleg wie de VELODROOM mobiel gaat besturen, veel kandidaturen worden er niet gesteld en  uiteindelijk is het onze barmachtige Samaritaan en voorzitter RAF die de taak op zich neemt . Eigenlijk zou hier een fikse beloning tegenover moeten staan .(suggesties)

En wijle weg. Richting de Velle , aldaar een eerste klein probleem ,de spoorweg overweg van Eigenlo is weg. Rechtsomkeer dus en den blok rond , geen verwijt aan onze begeleiders want duidelijk was het niet aangegeven. En zo via Sint Niklaas Waasmunster naar Zele met de wind van voor maar af en toe wel een streepke zon. Onderweg  opgeschrikt door een bende ons slecht gezinde motars en een demonstratie van een Nederlander  hoe je een groep renners het vlugst passeert .

Ergens aan de Heikant is Raf  ondertussen moe gekomen en vraagt om vervanging.

Een stukje kassei komt er ook aan te pas en daar wordt natuurlijk goe gaas  gegeven.

Vanaf Zeveneken gaat het vlotjes richting huis en is de wind onze vriend.

Buiten het feit dat ik in Sint -Pauwels bijna van mijn fiets val ,wachtende voor het rode licht , een rit zonder accidenten. Hiermede speciale dank en bewondering voor de baan kapiteins die dit weer tot een goed einde hebben gebracht en dit niet altijd zonder eigen gevaar.

 Toch ene platte , uitgerekend aan de “ Pussycat “, vandaar werd er echter geen hulp geboden.

En ten slotte ,met de SFEERCAFE  in het zicht   wil Raf nog een bergpriem opstrijken.

Een PERFECT GESLAAGDE zondag rit MAAR  bij Christianne , werd de sfeer wel somber bij het vernemen van het feit dat de café maar één week meer open blijft.!

Bedankt Luc voor de drinkbus.

 

Benjamin,

 

 

 

19:22 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (2)

Commentaren

Benjamin,

Bij BBC staan we altijd open voor verfrissende ideeen of goede suggesties. Als bestuur zijn we zelfs bereid om goede suggesties te belonen....(*)
En nu moet het toch wel lukken dat de voorzitter uw bovenstaande suggestie een hele goeie vindt.
Dus wordt zeker vervolgd....

Bedankt voor verslagske !

(*) beloningen bij BBC worden meestal niet in Euro maar in liter uitgedrukt ...

Gepost door: Rafke | 24-04-12

Reageren op dit commentaar

SPORTPRESTATIES ... om U tegen te zeggen ...

.... dat zijn we ondertussen al wat gewoon van een aantal BBC-ers! Dat de wind niet bepaald ooit mijn bondgenoot zal worden, mocht ik nog eens aan den lijve ondervinden op het lange stuk ergens tussen Zele en Waasmunster .... maar t was héél stil op dat moment in het peleton ! En dus niet alleen bij Cock daarna ....

Waar het niet bepaald stil was : Antwerpen, waar menig lopers een jaarlijkse prestatie neerzetten ... zo ook menig politici, nee niet de bekendste, maar wel BK ( bekend kruibekenaar) : onze sportschepen én BBC lid Dirk liep de 10-miles in 1u28 !!!!! RESPECT man!... natuurlijk ook voor alle ander lopers en loopsters ... 1u 23 is ook héél rap hé .... ;)

Tot de volgende

Eric

Gepost door: eric | 25-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.