16-04-12

Rit naar Brussel - 15-04-2012Zondag  7h uit bed.

Ne keer goed eten want daar staat een rit van +/- 100km op het programma.

Om 7h15 juist aan de ontbijttafel  komt Pascal reeds voorbij gereden. Snel nogmaals op de site gaan kijken of het vertrek niet om 7h30 is. Nee hoor , gerust gesteld vertrek maar om 8h00. Pascal zal nog voor het vertrek wat punten willen scoren hé.

Eens aangekomen aan de saniver was onze Tom reeds paraat.  Deze week met het mindere weer een 20 a 25 man paraat. Wel even vermelden dat er 2 van onze winterbeesten en vaste rijders niet aanwezig waren. Ge ziet Pat en Kurt jullie afwezigheid valt op.

Terug naar de briefing van de dag. Volgens Tom was alles goe te doen op één gevaarlijk punt na , waar we allen achter elkaar moeten rijden. Eens de briefing achter de rug vertrokken met de wind in het gat, met Jan en Tom op kop.  Na enkele  Km aangekomen aan het gevaarlijk punt , maar al bij al bleek dit nog zeer goed mee te vallen. Maar allé men kan beter te voorzichtig zijn. Eens dit punt voorbij  konden we onze weg verder zetten richting Meise . In de buurt van Meise had Tom een vrij stuk voorzien op een stukje vals plat. Een pracht van een heuveltje  om even uit te testen hoe de benen aanvoelen , boven aangekomen even puffen en plassen om daarna de weg verder te zetten naar de bevoorrading . Aan de bevoorrading aangekomen opende Marcel zijn deuren en kwam de bevoorrading die Tom voorzien had uit de velodroommobiel. Cola , Water , Taartjes , bananen , enz…) Merci Tom. ( Ja Wim ge weet wat u te doen staat met uw rit hé). Na deze korte stop en het besef van de Rudy dat hij reeds op de fiets zat ( letterlijk en figuurlijk ZAT ) richting huis vertrokken .

Dit alles om na 100km en nog  steeds Tom en Jan op kop van de groep aan te komen bij Kristian. Bij Kristian aangekomen en de eerste hydraterende dranken tot ons genomen kwam de Rudy wat op zijn positieve.  Ja Rudy , ik moet het wel toegeven dat ge er na 2 pintjes er al veel beter uitzag dan tijdens de rit zelf.

Wat  later kwamen er nog 2 mannen binnen , die blijkbaar niet wisten dat  het om 8h00 was. Goede raad mannen , kijk de dag voor het vertrekken nog eens op de site. Juist voor mijn vertrek kwam der nog ne platte binnen die kwam hydrateren zonder zich te hebben ingespannen . Komaan hé Lorre het BBC weekend is niet zo ver meer af.

Tot slot wil ik toch ook onze baankapiteins even bedanken , want  deze mannen doen toch wel een fantastische job  en galant dat die mannen blijven tot het eind. Hé Gunther . Deze liet de Luc nog even voorop sterven om het laatste kruispunt af te zetten.

Allé mannen tot zover het verlag van de prachtige rit en Tommeke nogmaals bedankt.

Andy

 

 

 

 

09:44 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (6)

Commentaren

Ja Andy, knap verslag man ge moogt dat nog doen !... ge ziet dat het uiteindelijk toch niet zo moeilijk is hé enne zondag kan je uw "biekske" al doorgeven!
enne .... gentleman tot de finish he... ge doet dat goed Luc!

Tot zondag!

Gunther VM.

Gepost door: Gunther van Mieghem | 17-04-12

Reageren op dit commentaar

sinds zondag weten we dat "een vrij stuk" niet noodzakelijk "een versnelling" is maar wel degelijk "een vertraging" kan zijn.. als het berg op is.
tot zater- of zondag.

Gepost door: Frankie | 18-04-12

Reageren op dit commentaar

Netjes op tijd een verslag afgeleverd ...! Knap... meteen het bewijs dat den Andy naast een stukske fietsen ook nog een stukske kan schrijven ( moest niet in verkleinwoord staan, maar dat klinkt beter ...)

Knappe rit : jawel, richting Brussel zijn er nog veel glooiende groene landschappen, afgewisseld met de bruine plekken: de blinkende " riemen" van het geploegd akkerland ... want de boer ...die ploegde voort ...

In de terugweg: landschappen met zwarte vlekken .... nee niet die landschappen, wel voor mijn ogen... t vat was af; Ach ja : de vaststelling dat ook Gilbert aan het terugkomen is ... geen paniek... een Gilbertke zal ik nooit worden, een beetje terugkomen, dat hoop ik ...

Groeten... op naar de lente !

Gr eric

Gepost door: eric | 18-04-12

Reageren op dit commentaar

Dan Andy kan inderdaad nie allen goe fietsen maar kan ook zijn manneke staan achter zijne bureau met nen biek in zijn handen!!
Wie wordt volgende week de 'gelukkige'?
Greetz

Gepost door: erick | 19-04-12

Reageren op dit commentaar

ZAT is wat grof uitgedrukt , maar ne goeje kater ,da mag wel gezegt worden!
het stuk dak nog weet ZAT goe in elkaar , voor de rest is de organisatie altijd
piko pello grt

Gepost door: rudy | 19-04-12

Reageren op dit commentaar

Ja, ik was vroeg uit de veren. Ik dacht, zal lekker naar de bakker fietsen, koffiekoeken voor mij, pistoleke voor Kathleen en sandwichkes voor de kindjes en tenslotte kocht ik nog een rijsttaartje voor mezelf, want we zouden 100 km fietsen!

Een beetje krachtvoer onderweg zou deugd doen, en haha, fiets ik 100km met een rijsttaartje op mijn rug, terwijl er bevoorrading voorzien was, super!

Gepost door: Pascal | 23-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.