12-04-12

Duvelkesrit - verslag

Onder zware druk en drang volgt hier het verslag van de Duvelkesrit.

 

Zondagmorgen 7u30 gaat de wekker af, en zo gaat dat om de 10min tot 8u10....shit nu moet ik wel opstaan want ik heb de Velodroommobiel niet afgezet bij de Luc, dus geen excuus,ik ben verplicht om de Duvelkesrit (tegenwoordig vind ik de laatste tijd elke rit een DUVELKESRIT!!) mee te rijden.

 

Ik maak me klaar en rep me van Bazel (ja,ik mocht bij mijn lief blijven slapen) naar Kruibeke waar ik alvorens de camionette vol te laden en dit elke week opnieuw(!!) me eerst een shake ga klaarmaken van Herbalife. ... ja Andy ge leest dit goed, ik shake ook af en toe door mijn strot. (Mario (Van Vossel) : "is da wel iets goe, want ik geraak siendsdien geen enkele helling meer op of was dat ervoor ook zo?!?!)

 

Ja lap het is 9u03 als ik toekom, dus iets te laat, ik moest nochthans niet bij beenhouwer Thys zijn want die is met (verdiend!) pensioen!

De speech heb ik gemist, ik neem mijn topmateriaal KOGA uit de camionette en zet me klaar om te vertrekken en vraag fluisterend aan Duvelke " Duvelke hoeveel km gaan we rijden?" zodat ik me mentaal kon voorberijden! En 80km, hmm...da moet wel lukken.

 

We zijn net weg en na ongv 800m begin het al "PLATTE PLATTE", normaal klinkt da als muziek in mijn oren ,maar op da moment was ik nog niet eens opgewarmd.

Niet minder dan 4 platte banden en 1 kapotte spaak en dit telkens door onze nieuwe leden (voor mij zijn die mannen een grote aanwinst want ik mag die hun banden dan ook steeds vervangen, mijn omzet binnenbanden is serieus gestegen!)

 

Het gaat goed, de benen voelen goed ik krijg het klaar om een een klapke te doen met  de jeugd en de wat oudere onder ons, en daar komt het eerste vals plat aan op km?? Aanvankelijk gaat het prima en soepel, tot ik mij voel afzwakken,het voelt echt zwaar, ik kijk om en straf zeg ... die Jan hangt gewoon aan mijn kont( nie moeilijk da dat niet vooruit gaat). Door dat gehang, brengt hij mij uit uit balans en haak ik in het stuur van de Raf (Van Hul) en zigzaggen we over en weer, maar door mijn bijzondere stuurvaardigheid kan ik mij corrigeren en zodoende een zware valpartij vermijden. Raf en ik bekomen even. Raf bedankt mij voor mijn knap en allerte rijkunst (ik voel mij even een held)

 

De rit gaat verder tot het vrij stuk, ik heb dat niet direct door en laat me meeslepen tot ik in de achtergrond hoor " Lorre, wat doede gij nu,wa doede gij nu",.. ik laat me dus terug zakken om plaats te nemen voor de camionette, tot we terug bij de rest van de groep zijn.

 

Eens weer samen rijden we voort, nu en dan weerklinkt het geroep" SPOERE SPOERE SPOERE"

Het einde van de rit is weeral in zicht, en we slaan de ZEIKMOLENSTRAAT in, terug vals plat!(en zoals gewoonlijk bij vals plat, is het in de verkeerde richting!)

Ik spreek mij moed in met de woorden "Lorre, goa kunt da,komaan joengen oep karakter" en geloof het of niet deze keer hangt onze voorzitter aan mijn VELODROOMbroek (in tegenstelling tot sommige draag ik mijn volledig uniform zoals het regelement het voorschrijft!! Bij deze ook een dankwoord aan de sponsers. Dus weeral als laatste boven en raar, toch kwam ik als eerste aan aan ons DUVELSlokaal!

Eenmaal binnen konden we zien dat de tafels vol gedekt waren met DUVELglazen en het is een DUVELS goede namiddag geworden. Duvelke nen dikke merci!!

 

Hoo ja nog tot slot, waar zit hij,waar zit hij toch..... daar zit hij Wernjer, ik was oem 11 juur in de tjent en ben gebleven tot zjes juur ,jecht wjaar!   Ps; Raf en Jan bedankt voor het ruggesteuntje!!!!

 

Wees gegroet in de naam van,

 

De Lorre

 

PS. Zondag as. is er een iets langere rit (100 km) naar het atomium. Vertrek om 8.00u aan Saniver.

PS. Met genoegen zal Lorre de fakkel van de redactie doorgeven aan iemand anders ..

11:37 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (2)

Commentaren

Jawadde Lorre...Sterk geschreven ( die 2 dagen te laat ... daarvoor zijn duivels-verzachtende omstandigheden ...)

Ja , 'k kan dat ook niet meer goed verdragen dat die mannen altijd aan uw broek hangen en inderdaad , gelukkig heb je een goede stuurmanskunst onder de knie !

Ahja, bedankt voor de gratis publiciteit: k vind het ferm dat ge ook eens aan de andere sponsors denkt !

Alé, tot de zondag om 8 u !

gr Eric

Gepost door: eric | 12-04-12

Reageren op dit commentaar

Fantastische pen heb jij, Lorre.

Het is te begrijpen dat het verslag er wat laat is, na die Duvels(rit) en dan nog het paasbal ... amai gans Kruibeke zat precies in die tent.
'k vind niet dat de fakkel doorgegeven moet worden, doe zo verder!

En bedankt voor het vermelden dat we morgen om 8u vertrekken.
Kzou er om 9u gestaan hebben.
Helemaal naar Brussel .. en terug?!

Pascal.

Gepost door: Pascal | 14-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.