02-04-12

De Vlaamse klassiekers - deel 2

 

VRIJDAG 30 MAART :

Ronde Van Vlaanderen - door reporter Mayo


Nadat onze GPS, of moet ik zeggen RAF, ons via afrit 8 naar Oudenaarde stuurde, kregen we onze briefing met onze ploegtactiek te horen van de voorzitter. Om 9u45 vertrok het 5 koppig peloton met de Rekel (Fjank), Cockske (Raf), Onze jongste (Wannes), Chasse patat (Geert) en den eeuwigen derde (Mario) richting den eersten berg. Al vlug werd het duidelijk dat we aan de tweede lus begonnen waren. Dus na 6 km op de fiets werd ons het eerste bergske voorgeschoteld, genaamd: de Koppenberg! Het was al snel duidelijk dat er van ploegtactiek geen sprake was en wie de kopstukken van de dag gingen worden. De Raf was “gewoon” in vorm. De Wannes had vorige week zijn benen gespaard om ons deze keer gewoon in de vernieling te rijden. Hierna over de Steenbeekdries en als derde berg was het nen taaien berg voor de Fjank. Na den Eikenberg vond Fjank het de hoogste tijd om als eerste te roepen PLATEUH!!! op ongeveer dezelfde plaats als “platte Pascal” vorige week. Na dit euvel snel te verhelpen, met onze voorzitter zijn “bommekes” en de Geert zijn pompke, terug vertrokken richting de Kappelberg, Varent en de Foreest. Hier was er al een eerste en laatste bevoorrading. Raf besloot te testen of ge echt vleugels krijgt van de Red Bull en samen mee de Wannes elk een mattentaartje binnen te spelen. Hierna naar de wree onderschatte Berg Ten Houte, Kruisberg en de Karnemelkbeekstraat. Op de Oude Kwaremont kregen we een lesje van een professionele vrouwenploeg hoe je snel naar boven moet. De Wannes en de Raf waren deze meiden toch te snel af. Fjank besloot om effe in dienst te treden bij Thomas De Gent en loodste deze vlot naar boven op de Patersberg. Na de Molenberg kregen we de eerste kasseistrook in Zottegem. Op de volgende berg vond Fjank het tijd om efkes de Rekel uit te hangen en schoot als een pijl naar de eerste plaats. Op den Berendries gaf Wannes, de kans aan de anderen om ook eens eerst boven te geraken, door technische panne. Na de Valkenberg was het alleen nog maar plat. Maar De Ronde zou De Ronde niet zijn als er geen enkele kasseistrook in zat… Op de eerste strook, genaamd de Haaghoek, kreeg Geert zin om ons eens te tonen wat men bedoelt met Chasse Patate. Daarna kregen we nog wat strookjes in Mater en Ename. Moe maar tevreden aangekomen aan de auto merkte we dat de ene al wat meer kilometers had gedaan dan de andere. Na ongeveer 140km hebben we enkele belangrijke lessen geleerd: 
-Van Red Bull krijgt ge echt vleugels!
-We hebben afgezien voor die 20 punten (Bedankt voorzitter!!!)
-en als we 1 ding moeten onthouden is het wel dat: als de kat gras eet, het gaat regenen. Bedankt voor dit citaat Fjank.
Manne, bedankt voor de fijne rit, 

De Mario


______---------------------------------------------------------------


ZONDAG 1 APRIL : 

POLDER RIT -vanwege YM09

Vijf voor negen 1 april :

berichtje komt binnen op de GSM , toch nog rap even kijken....laat er iemand alsnog weten dat hij er niet gaat geraken ?

neen... maar wel : " vandaag verjaart de voorzitter of is het een aprilgrap? "

 

even nagevraagd en kortelings daarna werd ons gekend verjaardagslied luidkeels aangevangen voor de jarige voorzitter op de parking van de saniver !

Aansluitend een leuke uiteenzetting van de Raf over de polderrit die we gingen aanvatten.

 

Op het moment dat we gingen vertrekken een opmerkelijke valpartij zonder 1 meter gereden te hebben , dus op de parking van de saniver ! Das straf !

 

Vermits iedereen op de buitenthermometer had gekeken waren er toch nog talrijke lange broeken op te merken ondanks het zonnetje  .

Via een rustige aanloop via de Snoekstraat en de nieuwe thuis van de Majo , Kallo dus, doken we de polders in. ( op de beloofde tussenstoppen was blijkbaar niemand thuis )

 

Kasseistroken konden op een dag als vandaag niet ontbreken.

De Jean dacht echt dat hij in de ronde van vlaanderen aan het rijden was, maar helaas kwam de tweede kasseistrook toch iets te vroeg en bolde hij samen met mij een stuk achter de echte kasseivreters.

Aan den  dijk aangekomen kreeg iedereen de vrijheid te laten zien wat ze in hun mars hadden, vanuit de achterste gelederen is het altijd leuk de meeste te zien vertrekken .

Nog leuker is dan om na enkele honderden meters de eersten terug op te pikken die achteraf gezien toch beter waren blijven zitten. Da is hé Lorre !

 

Op een paar platte banden en een bijna frontale botsing  met een pak onvoorzichtige coureurs na, verliep alles verder naar wens.

Na ongeveer tachtig km trok ons peleton nog eens extra door via de Pismolenstraat om te eindigen aan ons sfeercafe waar nen nieuwe TV ons stond op te wachten.

 

Maar vooraleer die werd opgezet werden we verrast door Ilse en Carla met overheerlijke hamburgers die met liefde aangevoerd werden.

De Werner had ne vrij goeie dag waardoor onze baksters zich moesten reppen om te kunnen volgen.

De Raf had zelfs een dessertenbord voorzien voor iedereen waar vooral de Lorre niet aan kon weerstaan...

Dit werd allemaal doorgespoeld door oa de beloofde tractatie van de Pascal , die perfect weet wat te doen als nieuwe in de ploeg...zijn er zo nog?

 

Ondertussen waren de echte renners op den  TV van den benjamin aan hun ronde van vlaanderen al een tijdje bezig......

Sommigen vonden het zo spannend dat ze ineens maar blijven kijken zijn in hun koerspakje.

Anderen zoals ik waren toch even naar huis ne goeiendag gaan zeggen om dan terug te gaan supporteren voor ons idolen.

 

De gemoederen gingen de hoogte in vermits er verschillende favorieten naar voor werden geschoven, dit duurde tot de Sloeber zijnen topfavoriet tijdens een bevoorrading er bij ging liggen om zijn boterhammen op te eten.

De enen zijn bijna dood is  voor den anderen  zijn brood, en na spannende laatste km's werd onzen eigen Boonen voor de derde keer overwinnaar.

Ondertussen werd Christianneke regelmatig getest na hoeveel tellen, ze na de voorzitter zijn fluitsignaal, boven bij ons verscheen...

Na drie tellen was de opdracht ....meestal slaagde ze er wonderwel in! Blijven trainen zou ik zeggen , kan altijd nog beter!

 

Bedankt Raf, alook aan de baksters van dienst  en de Benjamin die zijnen eigen TV had meegebracht !

 

tot de volgende...

 

YM09

 

 

09:28 Gepost door het bestuur in VERSLAGEN RITTEN 2012 | Commentaren (2)

Commentaren

Het weekend van Boonen ...

Zelfs in het buitenland worden de prestaties van tommeke naar waarde geschat ... Wannes had ze dan al eens toegeroepen : " la machiene ataque !" ....
Ne rit missen op 1 april én de verjaardag missen van de voorzitter ( en al zijn tractaties = da is nog 't ergste !!!) ... dat ruil ik alleen maar in voor een zonnig verblijf in de bergen...
YM 09 ge doet da wreed goe ... k ben content dat ik eindelijk ne opvolger heb gevonden...
Enne de mannen van de vrijdagrit: chapeau en ne dikke merci om onze wannes nog eens op sleeptouw te nemen ( ... of toch af en toe omgekeerd?): wat een rit !
Cu on the " duvelkesrit" !

Gr eric

Gepost door: eric | 02-04-12

Reageren op dit commentaar

Bruine en Tom Boonen

Vrijdagmorgend gestart met bruine druifboonen van de voorzitter om een deel van de Ronde te beklimmen , zoals de SuperMajo al schreef met een toffe en sterke bende.Aan allen die er nie bijwaren ,, je hebt iets gemist´´
aan die ,die er wel bijwaren ,,Bedankt´´
Zondagmorgend vertrokken in het spoor van de ritbegeleider met Boonenbenen en een gepast tempo ,goe veilig aangekome bij ons tweede Moeke , om daar het klaargemaakte lekkers van het Boonenvrouwtje binnen tespelen met het nodige vocht en gezang, om nadien den echte Boonen aan het werk tezien (de beste ploeg in koers heeft gewonnen,t´was bekan gelijk den BBC, een sterk ploegenteam )
Bedankt Rafke Boonen voor dit geslaagd weekend en nogmaals een gelukkige verjaardag met je 28 lentens

Gepost door: Frank | 04-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.