25-03-12

VLAAMSE WIELERHOOGDAGEN....

...and the winner is ( van het voorspel) : TOM BOONEN ...

en de BBC  wielerclub die met maar liefst 34 leden de Vlaamse Ardennen kleurden....

Ontieglijk vroeg uit de veren(nog vroeger dan mijn kippen!) om onze jongste op pad te sturen met het kruin van de BBC-ploeg: 17 BBC-ers die de 133 km van de E3 prijs Harelbeke verkozen om zich een héél klein beetje ne Boonen of Cancellara te voelen: 11 hellingen op het menu en héél véél vals plat OnschuldigWenkbrauw ophalen

De plezantste KnipogenKnipogenLachen hoop telde 30 wielen: klokslag 9 uur werd het startsein gegeven in een dikke én koude mist om de tocht Harelbeke-Vaamse Hellingen ( jaja mét hoofdletters, een beetje respect is hier op zijn plaats!)- Harelbeke over 5 hellingen en 80 km tot een goed einde te brengen.

Een klein rekensommetje : 17 + ( 30:2=15)=32 BBC-ers ... eh, ik ben er nog 2 kwijt ... ahja, die mannen die met de vroege shift vertrokken zijn om de 80 km te doen ... om zo vlug als mogelijk op het terras te kunnen zitten... natuurlijk om wat reclame te maken voor de shirtsponsors! Ge ziet: bij den BBC wordt aan alles gedacht!

Zo  werd er ook gedacht aan het versterken van de innerlijke mens vóór het vertrek: Kwinten is een jaartje ouder en pa en ma hadden een nacht lang lekkere rijstvlaaikes gebakken! Alo kroket! BEDANKT !!( kort applaus en hiep hiep hoera!)

Bij de 133-BBC-ers werden al vlug 2 platte genoteerd: Kwinten neemt alvast de leiding bij de pechvogels en aan Pascal werden de kleine regeltjes van het BBC-reglement uitgelegd.... da gaat poen kosten Onbeslist.

Vanuit Harelbeke naar de buik van de Vlaamse Ardennen: zweten? nie echt! Koud man ... De hellingen op een rijtje : 133- EDELARE - LA HOUPE - BERG TER STENE - BOIGNEBERG - EIKENBERG - TAAIENBERG vervolgens voor de 133 én 80 km : KAPELBERG - PATERBERG ( hét beest: kwam, zag én overwon hem! yes! I did it again!) - OUDE KWAREMONT - KLUISBERG ( al 2 jaar op rij mijne krampenberg Wenkbrauw ophalen) en als toetje de TIEGEMBERG ... jawadde, da schrijven gaat een stuk gemakkelijker dan daar over te rijden- lees sukkkelen als je de vergelijking maakt met de Boonens en Spartakussen van deze wereld).

En wat hebben we geleerd vandaag ?

1/ dat de vlaamse ardennen ook in de mist een verscheiden landschap biedt en de ronde écht wel Vlaanderens mooiste is....

2/ dat bij de 133-rijders een zestal outstanding waren met ónze Cancellara op de eerste rij ...

3/ dat de Raf DC koud heeft gehad, enkel zijn nek niet door de hete adem van Arne in zijn rug ( knap!) ...

4/ dat de Kurt de hellingen bedwongen heeft met een "handgeschakeld" versnellingsapparaat: vlug even van de fiets, effe met de hand op een ander tandwieleke en hupla ...Yes yes : do it yourself ...

5/ dat bij de 8O-BBC-ers de Curd sorry Bruno ( omdat er maar  één de Kurt kan zijn !!!) steeds weer op kousevoeten de kop nam op de hellingen !!  ( da van den "Bruno" is een lang verhaal dat hij eerst thuis moet uitleggen....)

6/ dat BBC BBC niet zou zijn moest er af en toe niet eens gewacht worden .... bedankt Guido om ons peleton achteraan in de gaten te houden ... Pat, LB, FB .... ook ne duim om nog een paar km een achterliggend peletonneke te bevolken ...

7/ .... en tenslotte dat ene Mark J zijn seizoen begint met een ritje van 80 km over de vlaamse hellingen: hoed af ! en t vat af .... da ken ik van mijn seizoensdebuut Wenkbrauw ophalen

8/ en nog dat ik een reporter zoek voor volgende week ...( k ga wa gaan wandelen in de bergen Lachen

Voila, t vat is af !

BBC-groeten     eric

 

 

 

21:29 Gepost door het bestuur | Commentaren (5)

Commentaren

34 man : de gretigheid bij BBC is hoog dit jaar. Dat kan alleen maar tot spanning en sensatie leiden voor het Geel en het Wit. En ja bij de juniors zijn er al enkelen die in hun kaarten hebben laten kijken : Arne op kop ! Maar ook Kwinten deed een gooi naar de bollekes ...
De bergtenoren van vorig jaar (Tommeke en Wannes) konden nog niet bevestigen, maar een off-day siert de groten (zie maar naar de Phille).

Met Pascal officieel in de gelederen, gaan we allemaal ne snellcursus West-Vlaams moeten volgen. Kwestie dat je weet wat "teHeLiHHe !!!" wilt zeggen -)

Nu de hoogdagen van de Flandriens zijn aangebroken, willen we als BBC niet aan de kant blijven staan. Voor de pietzakken die vrijdag een snipperdagje gegund is - staat er RVV op de kalender. Info bij Frank of ondergetekende.

Zondag trekken we de polder in en daarna gaan we de beelden van onze eigen rit uitvoerig analyseren in 't sfeercafe - ten minsten als den Benjamin de captatiewagens en straalverbinding tijdelijk in orde krijgt !

Eric : bedankt voor de literaire pareltjes van de voorbije weken ! Geniet van uw vakantie ! We zullen er voor zorgen dat u ook vanop uw vakantieoord ingelicht blijft over het reilen en zeilen binnen de club.

Gepost door: rafke | 26-03-12

Reageren op dit commentaar

Deze morgen met tegenzin op mijn fiets gestapt om naar het werk te rijden, stel je voor! Het draaide een beetje vierkant na de grote-E3-toer. Na 5km ging het geleidelijk aan over op ovaal, en tegen dat ik op het werk was draaide alles weer rond, en kon ik weer genieten van het lente-zonnetje, dat er vandaag al vroeg bij was, in tegenstelling tot gisteren, waar we zo goed als heel de rit in de mist hebben gereden.

Jaja, die BBC'ers zijn niet te onderschatten. We vlogen er nogal in, gisteren. Met een tempo van een stuk boven de 30 naar de bergjes. De eerste, de Edelare was een lange betonbaan, waar al direkt het kaf van het koren gescheiden werd. Het koren was weg, met Alain en Kris aan de kop en verder nog Mario VV, Andy en Romain en dan vergeet ik er nog twee, denk ik, want ik ken de namen nog niet goed.

Ik dus bij het kaf verder. Zo luidt het spreekwoord wel, maar kaf zou ik die mannen niet noemen, het wekelijkse 30km/h-tempo werd netjes gerespecteerd, vals plat, wind tegen, het maakt voor hen allemaal geen verschil.

Op het hoogste punt van de streek daar, aan de brouwerij Roman, reed ik even aan kop, en moet daarbij de vuiligheid van de straat opgekuisd hebben, gevolg platte achterband. Iedereen rond mijn fiets en in een mum van tijd, had iemand mijn wiel eruit, een ander nam mijn reserve-band, leuke samenwerking, enkel het pompen moest ik nog zelf doen. Enfin, tot 6bar, de resterende 3bar heeft een andere BBC'er gedaan, waarvoor dank. Een bommetje zou de band niet harder opgeblazen hebben.

Daarna maar wat rustiger in het peleton gereden, kan je toch een beetje "uitrusten" tussen de bergjes door. Alle respect voor de mannen die zo veel de leiding trekken, voor hen is de rit nog een pak zwaarder.

En dan die bergjes, wat moet je daar over zeggen? Dat is afzien in de hoogste
graad, gewoon niet nadenken, stampen, evenwicht proberen te houden, blijven zitten, dat je achterwiel niet doorslipt, niet te veel kijken hoe ver het nog is en dan geraak je er wel.

Boven op elk bergje werd er gewacht op de makkers en zo kwam het kaf "slechts" drie kwartier later dan het koren aan in Harelbeke. In de cafetaria zat mijn limo-taxi-Mario al te wachten met Andy en Romain. We bestelden nog een Petrus, en verwachtten toen de rest, want ik wou mijn platte-tube-traktatie geven, maar geen kat te zien. Ze wilden blijkbaar snel naar moeder thuis in Kruibeke. Traktatie gemist ;-)

Maar goed, jullie hebben het nog te goed, volgende zondag, zo verdient cock er ook nog wat aan.

Gepost door: Pascal Migneau | 26-03-12

Reageren op dit commentaar

nogal goe dat ik op maandag nog eens na tel want er was er weer ene van tussen geglipt,het waren toch wel 35 dappere BBCers die de heuveltjes klein kregen,Kwinten bedankt voor de rijstvlaai,zonder had ik de paterberg niet opgeraakten Jean bedankt voor de verfrissing en versnappering bij aankomst in Harelbeke

ps:eindelijk staan we op kruibeke TV,als je onze rij sportievelingen ziet staan weet je waarom het zo lang duurde,en hou vooral onze voorzitter in het oog!!

gr
Luc

Gepost door: luc blommaert | 26-03-12

Reageren op dit commentaar

Amaai , wat een verslag een commentaars da hier te lezen valt BBC is goe bezig en zeker als ge al 35 man op de been krijgt voor een zware tocht zo vroeg op het seizoen . Erik geniet van je verdiende velof , amuseer je maar.

Gepost door: frank | 28-03-12

Reageren op dit commentaar

Ronde Van Vlaanderen

Nadat onze GPS, of moet ik zeggen RAF, ons via afrit 8 naar Oudenaarde stuurde, kregen we onze briefing met onze ploegtactiek te horen van de voorzitter. Om 9u45 vertrok het 5 koppig peloton met de Rekel (Fjank), Cockske (Raf), Onze jongste (Wannes), Chasse patat (Geert) en den eeuwigen derde (Mario) richting den eersten berg. Al vlug werd het duidelijk dat we aan de tweede lus begonnen waren. Dus na 6 km op de fiets werd ons het eerste bergske voorgeschoteld, genaamd: de Koppenberg! Het was al snel duidelijk dat er van ploegtactiek geen sprake was en wie de kopstukken van de dag gingen worden. De Raf was “gewoon” in vorm. De Wannes had vorige week zijn benen gespaard om ons deze keer gewoon in de vernieling te rijden. Hierna over de Steenbeekdries en als derde berg was het nen taaien berg voor de Fjank. Na den Eikenberg vond Fjank het de hoogste tijd om als eerste te roepen PLATEUH!!! op ongeveer dezelfde plaats als “platte Pascal” vorige week. Na dit euvel snel te verhelpen, met onze voorzitter zijn “bommekes” en de Geert zijn pompke, terug vertrokken richting de Kappelberg, Varent en de Foreest. Hier was er al een eerste en laatste bevoorrading. Raf besloot te testen of ge echt vleugels krijgt van de Red Bull en samen mee de Wannes elk een mattentaartje binnen te spelen. Hierna naar de wree onderschatte Berg Ten Houte, Kruisberg en de Karnemelkbeekstraat. Op de Oude Kwaremont kregen we een lesje van een professionele vrouwenploeg hoe je snel naar boven moet. De Wannes en de Raf waren deze meiden toch te snel af. Fjank besloot om effe in dienst te treden bij Thomas De Gent en loodste deze vlot naar boven op de Patersberg. Na de Molenberg kregen we de eerste kasseistrook in Zottegem. Op de volgende berg vond Fjank het tijd om efkes de Rekel uit te hangen en schoot als een pijl naar de eerste plaats. Op den Berendries gaf Wannes, de kans aan de anderen om ook eens eerst boven te geraken, door technische panne. Na de Valkenberg was het alleen nog maar plat. Maar De Ronde zou De Ronde niet zijn als er geen enkele kasseistrook in zat… Op de eerste strook, genaamd de Haaghoek, kreeg Geert zin om ons eens te tonen wat men bedoelt met Chasse Patate. Daarna kregen we nog wat strookjes in Mater en Ename. Moe maar tevreden aangekomen aan de auto merkte we dat de ene al wat meer kilometers had gedaan dan de andere. Na ongeveer 140km hebben we enkele belangrijke lessen geleerd:
-Van Red Bull krijgt ge echt vleugels!
-We hebben afgezien voor die 20 punten (Bedankt voorzitter!!!)
-en als we 1 ding moeten onthouden is het wel dat: als de kat gras eet, het gaat regenen. Bedankt voor dit citaat Fjank.
Manne, bedankt voor de fijne rit,

Gepost door: De Majo | 31-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.